MónTerrassa
Més de 500 persones, en la marxa popular del Consorci Sanitari
  • CA
Una de les intervencions durant la jornada organitzada al voltant de l'esport i el càncer
Una de les intervencions durant la jornada organitzada al voltant de l’esport i el càncer | CST

!--akiadsense-->

L’Hospital de Terrassa va acollir la VIII Jornada Saludable, sota el títol: Activitat física, dieta i càncer, organitzada pel Servei d’Oncologia Mèdica del Consorci Sanitari de Terrassa i la Unitat de Medicina de l’Esport del CAR de Sant Cugat. La Jornada, que va aplegar a un centenar de persones, va comptar amb la participació de professionals sanitaris i esportius que van aprofundir sobre els aspectes generals i d’actualització de la relació entre la dieta, l’activitat física i el càncer.

La inauguració va anar a càrrec del Dr. Alfredo Garcia, director-gerent del CST i de la Dra. Àngels Arcusa, cap del servei d’oncologia CST. El programa científic s’inicià amb tres conferències: “Microbiota, alimentació i càncer”, del Dr. Jordi Alfaro, metge adjunt del Servei d’Oncologia CST; “Activitat física i càncer” del Dr. Fernando Herrero, president de la Fundación GIAFyS Càncer; i “Gestió emocional per una bona activitat física” a càrrec de Concha León, psicooncòloga CST.

A continuació, es van fer 2 taules rodones. La primera va tractar del paper d’infermeria en els programes d’activitat física al pacient oncològic i va ser moderada per la Dra. Montse Bellver, cap de la Unitat Assistencial de Medicina de l’Esport CST-CAR, mentre que la segona, moderada per la Dra. Àngels Arcusa, es va centrar en els beneficis de l’exercici físic com a eina terapèutica pels pacients amb càncer. La jornada va cloure amb la intervenció de la marxadora olímpica i atleta del CAR, Mar Juárez, que va aportar la seva experiència com a esportista d’elit i va ressaltar la importància de tenir esperit de superació per aconseguir les fites que un es proposa.

I com a cloenda de la jornada, el dissabte 5 d’octubre, es va celebrar una nova edició de la MARXA POPULAR de 8 km amb el lema “Prevenim el càncer amb dieta i activitat física!” per l’entorn de Torrebonica, al costat de l’Hospital de Terrassa amb més de 500 inscrits que se’ls obsequià amb una samarreta tècnica. Com cada d’any l’objectiu va ser sensibilitzar sobre la importància de l’activitat física en la prevenció del càncer.

Marxa popular aquest cap de setmana per la prevenció del càncer
Marxa popular aquest cap de setmana per la prevenció del càncer | CST

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa