MónTerrassa
Més de 12.600 egarencs ja utilitzen la targeta d’autobús T-Hospital
T-Hospital

!--akiadsense-->

Aquesta setmana s’ha complert un any de la posada en marxa la T-Hospital, que va començar a funcionar el 17 de desembre de 2019, el títol de transport unipersonal que permet utilitzar els serveis d’autobusos urbans de Terrassa per accedir a l’Hospital de Terrassa de forma il·limitada. Durant el seu primer any de funcionament, la T-Hospital ha registrat un total de 12.650 targetes emeses, de les quals un 53,39% pertanyen a dones i un 46,61% a homes. En total, s’han registrat uns 107.000 viatges des de la seva posada en marxa i s’ha registrat un ús incorrecte d’un 1,15% de les targetes.

Segons la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, «l’Equip de Govern està satisfet d’aquest primer any de funcionament de la T-Hospital perquè, tot i les dificultats del moment, hem aconseguit donar resposta a una llarga reivindicació ciutadana, la de facilitar l’accés a aquest centre sanitari. Alhora, hem fet un pas més en el foment del transport públic i en la millora del servei municipal d’autobusos urbans, que anem adaptant a les necessitats reals de la ciutadania». Melgares valora positivament l’acollida d’aquest servei «tot i que també reconeixem que, evidentment, la T-Hospital ha estat un dels títols de transport urbà que ha patit d’una manera més acusada els efectes de la crisi sanitària de la Covid-19, ja que les mesures aplicades des del primer confinament, al mes de març, han afectat en el dia a dia de l’Hospital i en l’afluència de persones que s’han hagut de desplaçar durant aquests mesos».

Així, mentre que el mes de febrer d’enguany el servei registrava una mitjana de 731 persones usuàries en dia feiner, aquest mes de novembre la dada es redueix gairebé a la meitat, amb un total de 368 viatgers i viatgeres en dia laborable. Aquesta davallada de les persones usuàries es justifica degut al context general vinculat a la pandèmia i, en especial, a les mesures establertes en l’àmbit sanitari, ja que, actualment, com ha passat en molts d’altres centres sanitaris, algunes de les visites mèdiques que es programaven de manera presencial ara es fan de forma telemàtica i d’altra banda, les visites a pacients s’han reduït notablement a l’Hospital de Terrassa.

Per ser ser beneficiari d’aquest títol de transport cal estar empadronat a la ciutat de Terrassa, no ser usuari de la T-Blanca o T-16 i abonar la quantitat d’un euro en el moment de donar-se d’alta al servei. La tramitació d’aquest nou títol es pot fer de forma presencial a l’Oficina de Mobilitat de Terrassa (c/ d’Iscle Soler, 9), o bé de manera telemàtica a través de l’enllaç de la pàgina de l’Ajuntament: https://tmesa.com/s/compra/.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa