MónTerrassa
Menys trens a la R4 de Terrassa aquest pont per les obres a l’estació de Sants
  • CA
Afectacions a Rodalies per obres
Afectacions a Rodalies per obres | Jordi Play

!--akiadsense-->

Rodalies viurà un pont de la Immaculada molt complicat. Obres d’Adif a les estacions de Sants i la Sagrera afectaran les línies que creuen la capital catalana i suposaran una notable prova d’estrès per a la xarxa ferroviària. Renfe calcula que afectaran unes 145.000 persones durant els 4 dies i assumeix que en molts casos els temps de viatge s’allargaran substancialment. La mobilitat que generi l’absència de confinament municipal la segona meitat de pont –dilluns 7 i dimarts 8– serà determinant per a una redistribució de passatgers sense aglomeracions.

Sants Estació està immersa en una reordenació de vies que va començar al gener i ja va per 6a de les 11 fases d’obres que requereix. Tota la intervenció té un pressupost de quasi 9 milions d’euros. Es tracta de reorientar les vies 9 i 10 cap al túnel de porta a plaça Catalunya en comptes de connectar amb el túnel que va al passeig de Gràcia, per tal que quedi millor distribuït el pas dels trens pels dos grans corredors nord-sud.

De dissabte 5 a dilluns 7 de desembre funcionaran només 5 de les 8 vies de Sants Estació. En concret deixarà de funcionar la via 8 –la 9 i la 10 fa mesos que estan inoperatives per les obres– i per tant tots els trens d’anada i tornada de la R4 (Manresa – Sant Vicenç de Calders) hauran de circular per via única durant 3 dies. Es formarà un embut a la boca nord de Sants Estació. El servei reduït habitual en cap de setmana i festiu permetrà trampejar al situació dissabte, diumenge i dimarts, però dilluns s’haurà de reduir notablement la freqüència de pas: circularan 4 trens per hora en comptes de 6 a la R4.

A l’altra punta de Barcelona, les obres de la Sagrera també afectaran i molt el corredor de plaça Catalunya. Consisteixen en desplaçar les vies de la R1 del seu traçat actual a un de nou que ja passa per dins de la futura estació de l’AVE andreuenca. Per fer-ho, la R1 (Maçanet Massanes – Molins de Rei) quedarà tallada entre Badalona i l’Hospitalet de Llobregat. A més, la R3 (Vic-L’Hospitalet) acabarà el seu recorregut a Sant Andreu Arenal. La R7 que va a la UAB dilluns anul·larà dues parades i acabarà el trajecte a Montcada Bifurcació. La R8 (Martorell – Granollers sense passar per Barcelona) funcionarà al 50%.

Obres '4+4' a Sants Estació
Obres “4+4” a Sants Estació | Jordi Play

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa