MónTerrassa
Ja hi ha menys de 600 confinats a les escoles de Terrassa
  • CA

Les persones confinades als centres escolars de Terrassa disminueixen a bon ritme. Segons dades sobre la Covid-19 als centres educatius publicades pel Departament de Salut actualitzades a dia 11 de febrer, actualment hi ha un total de 560 persones confinades a totes les escoles de la ciutat entre alumnes i personal docent, una xifra que s’ha reduït fins a la meitat respecte la setmana anterior, quan hi havia un total de 1.417 persones fent quarantena. Al llarg d’aquesta setmana la xifra s’ha anat reduint encara més, una disminució progressiva que posa en evidència la clara tendència a la baixa dels indicadors i el descens dels contagis.

Després d’un inici del segon trimestre escolar molt crític, les escoles poden tornar a fer classes amb gairebé tots els alumnes a les aules. El centre escolar que compta actualment amb més persones confinades és l’Escola Egara, que té 49 persones a casa, de les quals 47 son alumnes i 2 formen part del professorat. En els últims 10 dies s’han detectat 49 nous positius al centre educatiu, dels quals 45 alumnes i 4 personal docent. Tot i ser l’escola més afectada per la Covid-19 a la ciutat, es troba en una molt bona situació comparada amb la situació de fa unes setmanes. La segona escola més afectada és l’Escola Pia, amb 36 persones confinades, i l’Escola Sagra Cor de Jesús, amb 24 alumnes en quarantena. Pel que fa la resta d’escoles de la ciutat, cap d’elles supera la vintena de persones confinades.

Fi de les quarantenes i les mascaretes

Aquestes xifres arriben juntament amb l’anunci del Departament de Salut per retirar les quarantenes generalitzades a les escoles la setmana del 21 de febrer i la retirada de la mascareta a l’interior abans d’acabar el segon trimestre. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha dit en declaracions a TV3 que el tema de les quarantenes s’ha d’acabar d’analitzar tant a l’Estat com en el si del Govern però que el “raonable” seria posar-hi fi aquella setmana. “Sempre millor dilluns que dimarts”, ha dit el conseller. Pel que fa a la retirada de la mascareta, serà gradual, començant pels grups més petits, 1r i 2n de primària, i de manera “escalonada” observant com evoluciona la situació cada 10 o 15 dies. En adults, “haurà de passar l’hivern”, ha dit Argimon.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa