MónTerrassa
Menjar a l’interior d’un restaurant, l’activitat més perillosa segons 700 epidemiòlegs
  • CA

El diari The New York Times ha fet un treball de camp per determinar quines activitats comporten un major risc de contagi i quines es consideren més segures. Així, ha enviat un qüestionari als 8.000 membres de la Society for Epidemiologic Research i l’han contestat 700 epidemiòlegs i científics.

Segons les respostes obtingudes, l’activitat més perillosa és menjar a l’interior d’un restaurant, seguit d’assistir a un casament i assistir a un esdeveniment esportiu, un concert o una obra de teatre. La clau són les aglomeracions i la falta d’espai per mantenir la distància de seguretat, segons els enquestats.

I quines activitats comporten menys risc? Tocar o portar una carta de correu postal amb les mans i sense precaucions, anar d’excursió o fer senderisme a l’aire lliure amb els amics i fer un encàrrec a una botiga de queviures o la farmàcia. En aquest cas, els científics enquestats resten importància al perill de contagi a través del tacte i en espais oberts com pot ser la natura, o en recintes durant pocs minuts, com succeeix a la farmàcia o al supermercat. Això sí, recomanen no fer activitats a l’aire lliure amb algú que no sigui del grup bombolla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa