MónTerrassa
Menjar a l’interior d’un restaurant, l’activitat més perillosa segons 700 epidemiòlegs

El diari The New York Times ha fet un treball de camp per determinar quines activitats comporten un major risc de contagi i quines es consideren més segures. Així, ha enviat un qüestionari als 8.000 membres de la Society for Epidemiologic Research i l’han contestat 700 epidemiòlegs i científics.

Segons les respostes obtingudes, l’activitat més perillosa és menjar a l’interior d’un restaurant, seguit d’assistir a un casament i assistir a un esdeveniment esportiu, un concert o una obra de teatre. La clau són les aglomeracions i la falta d’espai per mantenir la distància de seguretat, segons els enquestats.

I quines activitats comporten menys risc? Tocar o portar una carta de correu postal amb les mans i sense precaucions, anar d’excursió o fer senderisme a l’aire lliure amb els amics i fer un encàrrec a una botiga de queviures o la farmàcia. En aquest cas, els científics enquestats resten importància al perill de contagi a través del tacte i en espais oberts com pot ser la natura, o en recintes durant pocs minuts, com succeeix a la farmàcia o al supermercat. Això sí, recomanen no fer activitats a l’aire lliure amb algú que no sigui del grup bombolla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa