MónTerrassa
El vent serà el gran protagonista a Terrassa

El vent serà el gran protagonista a Terrassa i al Vallès Occidental aquest dijous 13 d’abril de 2023. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Perill. Tot i que des de ben entrada la matinada ja bufa, i que ahir dimecres a la tarda es van viure alguns moments de ratxes fortes, el moment més complicat arribarà a partir de les 12 del migdia.

A Terrasssa, tenim molt mals records, com la ventada mortal del 9 de desembre de 2014, un incident que està a punt de fer 10 anys i que va colpir la ciutadania.

Activat el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent previst per avui.

Les dades del vent a Terrassa per aquest dijous

Llindar que es pot superar

Ratxa màxima > 20m/s

Descripció

El vent bufarà de component nord. Al Pirineu el llindar d’avís és possible que se superi a cotes altes.

Temperatures i incendis forestals

Pel que fa a les temperatures, fregarem els 18 graus de màxima a les hores centrals del dia. I baixarem cap als 7-8 al vespre i a la nit. I divendres, els termòmetres es podrien enfilar fins als 21. Amb mínimes sobre els 4 de bon matí. De pluja, ni n’hi ha ni se l’espera, ni el dissabte ni el diumenge ni la setmana vinent.

I les altes temperarures i la manca ja endèmica de precipitacions fa que calgui estar alerta amb el foc al bosc. El risc d’incendi forestal a les nostres contrades i al nostre país és alt, i els bombers ahir ja van haver d’intervenir al terme municipal de Castellbisbal. Si en voleu saber més, cliqueu aquí.

Llindar que es pot superar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa