MónTerrassa
Terrassa torna al nivell alt/molt alt de risc d’incendi forestal
  • CA

El Cos d’Agents Rurals han comunicat a l’Ajuntament de Terrassa, que el municipi es torna a trobar en nivell alt/molt alt de risc d’incendi forestal. Des d’aquest dilluns dia 1 d’agost i fins a nova ordre, la comarca del Vallès Occidental se situa en Pla Alfa nivell 2. L’activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

En el cas del nivell 2 també comporta l’activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d’emergència per a incendis forestals). Les mesures i restriccions que impliquen són: es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.

Molta atenció al Parc Natural de Sant Llorenç

A l’espera de veure com evolucionen les temperatures, a data 2 d’agost, no s’ha restringit l’accés al Parc Natural de Sant Llorenç però no es descarta que si la situació no millora, de cara al cap de setmana sí que s’activi, com ja va passar ara fa uns dies, on el risc d’incendi forestal era extrem. Un risc que es va poder comprovar amb l’incendi que va tenir lloc al Pont de Vilomara i que, malgrat que va ser intencionat, les condicions del terreny van fer que s’estengués ràpidament, calcinant més de 1.700 hectàrees, de les quals més de 400 eren de reserva natural.

Des de la Diputació de Barcelona han recalcat que el darrer incendi significarà una pèrdua de biodiversitat i ha lamentat els danys materials que ha provocat, tanmateix també es veu com una oportunitat per crear un paisatge mosaic més adaptat al canvi climàtic. Així, es preveu que les 400 hectàrees d’espais naturals calcinades es regeneraran i tindran una flora i una fauna diversa.

Des de l’Ajuntament s’ha fet una crida a la ciutadania a la prudència, a respectar la normativa, i ha publicat un vídeo informatiu sobre les mesures que cal prendre en cas d’incendi forestal:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa