MónTerrassa
Terrassa pot viure una tercera onada de calor aquest estiu
  • CA

El termòmetre continuarà pujant sense aturador a Terrassa en els pròxims dies. Per aquest dimarts i dimecres, dies 2 i 3 d’agost, s’esperen temperatures un altre cop molt elevades, amb màximes que poden superar els 33 graus i arribar fins als 35 graus, en alguns punts i moments puntuals de la ciutat, segons informa el col·laborador de Món Terrassa i membre de Meteoclimatic, Ramon Navarro.

Malgrat que ni Terrassa ni la comarca del Vallès Occidental s’ha activat l’alerta o un avís de perill, el Servei Meteorològic de Catalunya sí que comunica que la calor es farà notar i molt. Per tant, es demana molta precaució a la ciutadania. A la resta del territori català es poden arribar a veure els 40 graus, confirmant el que seria la tercera onada de calor que pateix el país d’ençà que va iniciar-se l’estiu. Aquesta però serà de més curta durada i menys intensa. De moment, hi ha 14 comarques que podrien quedar afectades per aquestes altes temperatures, però no es descarta que s’estengui a tot el territori i també s’activi a casa nostra.

Un juliol amb una màxima superior als 36 graus

A Terrassa, segons indica el perfil MeteoTerrassa, ha estat també un “juliol gairebé històric. Amb onades de calor seguides, nits tropicals, fins i tot tòrrides, i una precipitació gairebé nul·la”, i afegeix una predicció de cara als pròxims dies: “Indiquen un agost una mica per sobre de la mitjana i unes pluges gairebé nul·les. Esperem que no sigui així”. Segons el responsable de l’estació meteorològica del carrer Sant Valentí, a Terrassa s’han registrat aquest juliol una màxima de 36,5 graus i una mínima de 18,2 graus. Les precipitacions són de 9,7 mm, dels quals 7,2 es van recollir en un mateix dia, el passat 29 de juliol.

El Meteocat també ha emès un comunicat de balanç del mes de juliol, el qual ha estat marcat per una falca anticiclònica persistent i per una massa d’aire tropical molt càlida als nivells més baixos de la troposfera que ha provocat valors tèrmics de plena canícula a Catalunya.

Les anomalies positives de temperatura han estat per sobre dels +4 °C a gran part de la meitat nord del país, relacionades amb la persistència de la calor i no tant amb els registres màxims assolits. En general, el juliol d’enguany ha estat entre els tres més càlids mesurats a Catalunya, juntament amb el de 2015 i el de 2006. El de 2022 ha estat el més càlid a diverses comarques del nord, sobretot del Pirineu i Prepirineu, on fins i tot ha estat el mes més càlid (no només juliol), superant també l’agost de 2003. En canvi, a diversos sectors de la depressió Central, del litoral i del prelitoral van ser tant o més càlids el juliol de 2006 o 2015.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa