MónTerrassa
Terrassa, un infern, amb més calor que en ple estiu

A Terrassa, entre avui i divendres, s’esperen les temperatures més altes d’aquesta onada de calor. Les màximes previstes per Terrassa son de 35º per avui i demà i de 37º per divendres, superiors a les que s’acostumen a viure en plens mesos de juliol i agost a la capital del Vallès Occidental.

Aquesta setmana ve dominada per la pujada de temperatura, que frenarà a partir de divendres, si els mapes del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) l’encerten.

Per avui s’ha emès un avís de situació de risc per calor, i Terrassa i la comarca del Vallès Occidental no se’n salven. Serà entre les 12 del migdia i les sis de la tarda. La situació es repetirà dijous i divendres. Tindrem sol a dojo, emmascarat per la pols africana al cel.

El CECAT ha comunicat que manté activat el pla PROCICAT en fase d’Alerta per Onada de calor.

Una nit amb molta calor

Aquesta passada nit de dimarts a dimecres a Terrassa, com a molts altres llocs de Catalunya, hem tingut una temperatura mínima d’entre 24 i 25 graus, segons el barri, informa el meteoròleg i fotògraf Ramon Navarro. Per aquesta raó, no és estrany que a algunes perspnes els hagi costat dormir o s’hagin llevat més cops del compte.

Un tornado a Badalona fa 130 anys

Tal dia com avui de 1892, es produeix un tornado a Badalona amb cops de vent estimats superiors als 180 km/h (categoria F2). Va afectar sobretot el conjunt de fàbriques que hi havia situades vora mar i va causar 3 morts.

Pols africana

 El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules PM10 als 40 municipis de la Zona de Protecció Especial (ZPE) de la conurbació de Barcelona, entre ells Terrassa. Per una nova onada de pols africana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa