MónTerrassa
El diumenge es lleva a Terrassa a 4 sota zero
  • CA

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha decidit activar el Pla d’Emergència Municipal en alerta per onada de fred, en resposta als ls avisos enviats pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). Si aquesta matinada de divendres a dissabte els termòmetres ja han baixat per sota dels zero graus a molts indrets de la capital del Vallès Occidental, els Mapes i les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya avisen que encara es pot anar més avall i que viurem uns dies de rigorós hivern, polar fins i tot. Vielha, a la Val d’Aran, ja ha viscut un menys 12, i a la Vall d’en Bas i Vic s’ha baixat fins als menys 9 i menys 8. Temperatures extremes després d’un desembre, i un 2022 on es van superar tots els llindars de calor màxima. A les vui del matí d’aquets diumenge s’han fregat els 4 sota zero a Terrassa, i no sembla que durant el dia la màxima passi dels 8.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’alerta del pla PROCICAT

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’alerta del pla PROCICAT. Les glaçades seran fortes a bona part del Principat. Protecció Civil ha informat els municipis demanant-los que informin el CECAT dels espais que tinguin habilitats per a acollir les persones que ho necessitin i també que activin els procediments i convenis que disposin per aquesta situació.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació Meteorològic de Risc per fred, que afectarà el Vallès Occidental diumenge, amb un parèntesi a les hores centrals del dia, i dilluns, fins a les sis del matí. El perill és de 4 en una escala de 6, la qual cosa vol dir que és gairebé segur.

El CECAT ha comunicat que el Servei Meteorològic de Catalunya informa que es manté la previsió de que la ciutat de Terrassa tingui temperatures per sota de la mínima diària de l’habitual dels darrers anys (2007-2016). Des de Protecció Civil es recomana seguir els consells d’autoprotecció davant situacions d’onades de fred, que pots consultar clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa