MónTerrassa
Terrassa activa el Pla d’Emèrgències per vent i risc d’incendi forestal

Terrassa activa el Pla d’Emèrgències pel vent i el risc d’incendi forestal, un còctel molt perillós al que ens haurem d’enfrontar avui i els dies vinents si es compleixen les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). De moment, a Terrassa hi ha hagut poques incidències per les ratxes de vent, que bufa de component oest.

Extremar les precaucions per evitar els accidents

Però en altres indrets del Vallès Occidental, les ventades ja han començat a fer estralls i l’alcalde ha demanat extremar les precaucions. La primera autoritat del poble i la regidora Olga Serra han penjat imatges d’arbres caiguts i branques trencades. El carrer Roselles està tallat en un sentit. L’Ajuntament de Vacarisses ha decretat la suspensió de totes les activitats a l’aire lliure i prohibit l’accés a parcs infantils, jardins i zones boscoses, i recomana evitar desplaçaments innecessaris.

Les ventades tendeixen a anar a més, i són una sopa per facilitar els incendis forestals. Per aquesta raó, i en previsió de les situacions que en puguin derivar, l’alcalde Jordi Ballart ha activat en alerta el Pla d’Emergència, atenent els avisos enviats pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), i d’acord amb les previsions meteorològiques. L’Ajuntament recomana als ciutadans i ciutadanes que extremin les mesures de precaució i que surtin de casa o utilitzin el seu automòbil només si és imprescindible i sempre amb la màxima prudència.

Consells i avisos de perill

El consistori ofereix consells d’autoprotecció als ciutadans en la web https://www.terrassa.cat/es/com-actuar-en-cas-de-fortes-ventades.

Seguiment avisos: Podeu seguir l’actualització dels avisos a través del Twitter de Protecció Civil de l’Ajuntament de Terrassa (@trsemergencies) i les xarxes socials de l’Ajuntament.

Avisos de situació meteorològica de risc a Catalunya per neu, fred, vent i estat de la mar.

Malifetes del vent a Vacarisses/Toni Masana
Branca trencada/Olga Serra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa