MónTerrassa
La tardor comença amb un canvi de temps a la vista

La tardor de 2022 comença amb un de canvis de temps a la vista. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un nou de situació de perill per intensitat de pluja. Els darrers de les últimes setmanes han acabat amb poca pluja o pocs litres a Terrassa. L’emès per aquest divendres a la tarda té un risc de 2 en una escala de sis. I afecta les comarques del litoral central i del prelitoral, entre elles el Vallès Occidental.

A Terrassa es preveuen les primeres gotes cap a les dues de la tarda d’avui, amb una màxima intensitat entre les 10 de la nit i les 4 de la matinada. Es veu un diumenge tranquil i una setmana vinent que pot ser de paraigua a la mà. Les temperatures màximes i mínimes tendeixen clarament a la baixa, i seran normals per l’època. No ens enfilarem més enllà dels 21 graus, i veurem ja algun 10 en les hores nocturnes.

Llindar que es pot superar

Intensitat: més de 20 litres per metre quadrat en menys de 30 minuts

Descripció

Els xàfecs aniran localment acompanyats de tempesta.

Predicció general a Catalunya

Els núvols s’incrementaran al llarg del matí, ja amb alguna gotellada o ruixat al litoral i prelitoral sud. A la tarda les nuvolades s’estendran, així com els ruixats, xàfecs i tempestes, que puntualment poden ser fortes.

La tardor comença amb un de canvis de temps a la vista per aquest vespre, que el presagia els núvols alts que s’observen pel País Basc i Navarra. Però mentre no arriba, el jorn es lleva amb intervals de núvols baixos al terç oest de Catalunya. La temperatura ha davallat a tot el país, menys al Pirineu.

Dissabte a la matinada i a la tarda/vespre els xàfecs podran fer acte de presència a molts punts del territori. Diumenge la precipitació tendirà a desaparèixer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa