MónTerrassa
Taigua es trasllada: de la seu de Societat a una gran nau al Segle XX

Taigua canvia la seu del carrer Societat, número 30, per a una gran nau al Segle XX. Aquest dimecres, dia 22 de març, s’ha pogut veure in situ com serà la futura seu de l’empresa municipal de l’aigua de Terrassa. El trasllat ve motivat per la finalització del contracte de lloguer que tenia l’anterior concessionària del servei, Mina d’Aigües de Terrassa, del local ubicat al Centre. Fruit d’això, Taigua ha decidit canviar la seu social a un equipament ubicat al carrer del Pare Font, 165. El règim serà de lloguer i està establert per un període de 15 anys.

En els pròxims dies es començarà a condicionar l’espai per ubicar-hi les oficines. També hi haurà una zona del taller, l’aparcament per a la flota de Taigua i la resta d’instal·lacions que fins ara es trobaven a Societat. I és que la nau es trobava en desús després que fos ocupada durant anys per un concessionari i taller d’una marca de vehicles. Per això caldrà rehabilitar-la per adaptar-la a les noves funcionalitats i a una plantilla de 119 treballadors.

Des de l’Ajuntament subratllen que un dels avantatges que tindrà la nova seu és que serà molt més àmplia i es guanyarà espai per a la zona d’atenció ciutadana. També per a les sales de reunions i despatxos, entre d’altres dependències.

Projecció de la futura seu de Taigua al Segle XX | Aj. Terrassa

Quatre mesos d’obres i una inversió de gairebé 1,8 milions d’euros

Té 3.280 m2 de superfície construïda; una planta baixa, on s’ubicava el taller; la zona comercial, d’oficines i magatzem i una planta superior on hi havia el magatzem i les oficines. L’accés principal està situat a la façana que dona a la plaça de Jaume Jové i carretera de Rubí i, els dos accessos per vehicles, estan en els carrers del Pare Font i de Baldrich, just al costat de l’Arxiu Comarcal.

Les obres de rehabilitació interior tenen un termini de quatre mesos i el preu de licitació és d’1.496.989 euros. El projecte de reforma contempla adequar aquest immoble amb actuacions estructurals perquè sigui accessible, amb l’adequació dels espais i la instal·lació d’una nova escala interior. La superfície habitable de l’edifici és de 3.201 m2.

D’altra banda, també s’ha previst reparar les cobertes de l’edifici per millorar les condicions tècniques d’aïllament. En aquest cas, el termini d’execució és de 14 setmanes i el pressupost de licitació és de 278.571 euros. En total s’adequaran 2.885 m2 de teulada i s’hi instal·laran plaques fotovoltaiques amb una potència de 14.851 W.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa