MónTerrassa
Sense pluges a llarg termini i amb temperatures molt agradables
  • CA

Sense pluges a llarg termini i amb temperatures molt agradables. Aquesta és ara per ara la predicció del temps pels dies vinents.

Després d’un mes de febrer força emocionant, amb una bona nevada a Terrassa, ens plantem al març amb la necessitat de pluges per pal·liar la sequera que pateix Catalunya i sobretot la nostra zona del Vallès Occidental.

Pessimisme si es miren els mapes del temps

Els mapes ens fan ser força pessimistes. Els pronòstics per al març no són bons. Gens ni mica. No hi ha pluges a llarg termini i ja tenim les primeres restriccions d’aigua i el decret de sequera. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar la setmana passada el decret pel qual s’estableixen mesures extraordinàries i urgents.

Cal recordar que la primavera, a tocar de les nevades de l’hivern, és l’estació més important per tenir una bona reserva d’aigua per a l’estiu. Terrassa ja s’ha preparat per fer front a la manca d’aigua, i pots saber quines són les mesures si cliques aquí.

No s’observen pluges en aquesta primera quinzena de març

No s’observen pluges en aquesta primera quinzena de març… I a banda, les temperatures sobretot a final de setmana es dispararan… Amb temperatures més pròpies d’abril i maig que de març.

S’espera un cap de setmana amb temperatures entre els 20-25 graus i amb cels clars. Doncs és possible que en les hores centrals fins i tot puguem anar en mànegues de camisa.

Esperem que la segona quinzena ens porti un bon temporal de pluges… i que els embassaments del Cardenert i del Llobregat, La Llosa del Cavall i la Baells, s’omplin. Són fonamentals per l’abastament d’aigua a la ciutat de Terrassa. Sinó, l’estiu de 2023 podria ser molt llarg i les rreestriccions molt més fortes que les que es posen en marxa ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa