MónTerrassa
Preparem-nos per una nova onada de calor a Terrassa

Preparem-nos els dies vinents per una nova onada de calor que afectarà Terrassa, el Vallès Occidental i tot el país en general, però especialment les comarques de Ponent. Les temperatures es dispararan i tornaran a batre rècords en aquesta època. A les nits, amb el mercuri dels termòmetres a dalt de tot, costarà dormir. I caldrà tenir cura dels boscos, perquè la sequera és un fet i qualsevol guspira pot provocar un incendi.

Uns dies amb una calor extrema de ple estiu

En les hores centras del dia, a Terrassa passarem fàcilment dels 30 graus, i en alguns moments assolirem els 33 i 34. Ja aquest mateix diumenge, 12 de maig. Els mapes del temps ens diuen que la situació no variarà al llarg de la setmana vinent, tot i que de cara al divendres s’albira una mínima davallada de les temperatures.

Els primers cinc mesos de 2022 estan sent en general càlids. Als observatoris de l’Ebre i Fabra, amb més de 100 anys de dades, acumulen diversos rècords diaris de temperatura màxima, especialment evidents a l’observatori barceloní.

Consells davant la calor

  • Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  • Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a  familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Recordeu mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta).
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa