MónTerrassa
Pont del Masover, paratge excepcional i proper per descobrir

Sabíeu que a finals del segle XIX els masovers i parcers de la zona reivindicaren la construcció d’un pont per poder travessar un imponent torrent? El Pont del Masover, a Ullastrell, és un pont construït damunt del profund torrent de can Font, que presenta una alçada aproximada d’uns 150 metres. El pont està format per un únic arc apuntat bastit en maons disposats a sardinell. L’estructura assenta damunt de dos murs de pedra construits dins dels marges del torrent. La part superior del pont està bastida en pedra i actualment està tapada per l’abundant vegetació de la zona.

Aquets és I’itinerari proposat

Des de la pàgina Natura Local ens expliquen com podem arribar-hi (també hi podreu trobar un mapa del recorregut i les característiques tècniques): Sortim del mig del poble, a l’extrem de llevant del carrer Prat de la Riba. En un primer moment segueix el mateix traçat que el camí de can Font. Un cop passada la masia, agafarem un trencant a mà esquerra en direcció a la font de can Font. Gaudirem d’un matollar mediterrani en tota la seva esplendor. Quasi la totalitat del nostre recorregut discorre per paratges boscosos alterats per l’acció de l’home.

Travessa un alzinar ple de vegetació, fins arribar al pont del Masover

Des de la banda de migdia de la font s’agafa un estret corriol en direcció a ponent, que travessa un alzinar ple de vegetació, fins arribar al pont del Masover. Un cop creuat el pont, el corriol comença a pujar fins a enllaçar amb el camí forestal de la Roureda. En aquest punt és poden contemplar les restes de l’antic forn de can Font, situat en un marge just a l’encreuament entre les dues vies. Des del camí de la Roureda, la ruta va pujant fins a arribar a la casa de cal Clapés i, tot seguit al nucli urbà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa