MónTerrassa
Parking Day 2022 a Districte Zero de Terrassa, amb Barri Futur i Adenc

Barri Futur, Comunalitat Urbana, l’Associació Districte Zero i l’Associació ecologista Adenc, organitzen a Terrassa una nova edició de Parking Day, un esdeveniment ecologista d’àmbit mundial. Serà el divendres 16 de setembre de 2022 al Passeig de les Lletres, davant de l’IES Montserrat Roig.

Barri Futur s’uneix per primera vegada a Districte Zero i Adenc

La Comunalitat Urbana de Terrassa dóna així un nou impuls als projectes amb valors solidaris, democràtics, feministes, ecològics i arrelats al barri. Parking Day Terrassa 2022 enxarxa aquestes tres associacions que sumen diversitat de projectes locals, amb valors basats en l’economia cooperativa i de proximitat, la cultura lliure i comunitària, i les cures al teixit veïnal amb un urbanisme més amable i ecologista.

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món. Es tracta d’una acció de ciutat performativa, educativa i reivindicativa, on diverses entitats, col·lectius i
ciutadania en general, transformen de forma temporal places d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

Models de ciutats que deixin el cotxe-centrisme

“Es necessiten models de ciutats que deixin el cotxe-centrisme i posin al vianant al centre, que fomentin la mobilitat sostenible i creïn espais segurs i saludables per a les persones. Aquest any apostem de nou pels carrers de Districte Zero, que són els entorns del Vapor Albinyana. Amb la redacció d’un Pla Director en marxa, l’Associació Districte Zero participa activament en
aquest procés participatiu, que servirà per plantejar un conjunt de propostes que dinamitzin els seus carrers i evitin la pèrdua dels seus valors patrimonials. Propostes que prioritzen un urbanisme més verd i amable per les persones que habiten aquest barri, i la cura de la xarxa de cooperació entre les iniciatives de tipus social, artístic i cultural ja establerta als espais i carrers de Districte Zero.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa