MónTerrassa
L’Inuncat es posa en alerta i s’avisa de pedra i vent

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), entitat superior de coordinació i informació de l’estructura de Protecció Civil, ha activat l’alerta del pla Inuncat per possibles pluges intenses dimarts i dimecres. A Terrassa, el risc és baix de 8 del matí a dues de la tarda, mentre que fins a les vuit del vespre és alt i fins a les dues de la matinada, moderat.

Saps com actuar davant una situació meteorològica adversa? Consulta els consells d’autoprotecció en cas de risc d’aiguats a https://terrassa.cat/com-actuar-en-cas-d-aiguats. I tota la informació actualitzada a @trsemergencies. Cal extremar les precaucions a les zones properes a rius, rieres i torrents.

Ruixats de matí que s’intensificaran a la tarda

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), de cara a aquest dia 13 es preveuen ruixats des del matí a la meitat est del país que s’intensificaran de cara a la tarda i afectaran tot el territori. L’episodi es preveu més intens a les comarques de la demarcació de Girona, del prelitoral central, on hi ha tota la comarca de Terrassa i fins al Baix Camp, on es poden superar els 40 litres en mitja hora. A la resta del territori afectat per l’avís, es preveu que se superin els 20 litres. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i és possible que hi hagi fenòmens de temps violent com pedra o vent. És probable que de manera local hi hagi acumulacions de pluja superiors als 60 litres.

De cara a dimecres, les previsions de pluja queden delimitades, a partir del migdia, a la Selva, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Moianès i Osona. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa