MónTerrassa
Esperem dies de molt fred a Terrassa

Aquest dissabte, 28 de gener, i demà diumenge 29, a Terrassa, al Vallès Occidental, farà un fred que pela. Hi haurà temperatures de rigorós hivern, i ens haurem de tapar bé si sortim al carrer. I també vigilar si hem de conduir i desplaçar-nos, especialment si ho fem per carreteres secundàries. Podrà haver-hi gel al ferm i ser molt perillós. Davant les prediccions de temperatures molt baixes i extremes, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació de perill per onada de fred. Els mapes ens mostren que el mercuri s’esfondrarà quan el sol s’acomiadi. El risc és de 4 en una escala de 6.

Fonts de Terrassa tancades pel risc de gelades

Les mínimes, a Terrassa i el Vallès Occidental, es preveuen entre les 12 de la nit i migdia. Podem veure petits tolls i basses glaçades. L’Ajuntament ja ha pres algunes mesures per fer-hi front. Algunes de les fonts públiques s’han marcat amb un cartell on s’avisa que romandran tancades pel risc de gelades. La frase s’acompanya amb una petició de disculpa a la ciutadania. De cara a la setmana vinent sembla que tindrem més sol, tot i que el frrd i les temperatures sota zero encara ens acompayaran, tot i que les màximes ja poden arribar fins als 12 graus.

En un any de sequera, sempre interessa saber si cauran quatre gotes i si caldrà treure el paraigua de l’armari. I sí que s’albira una petita pluja per aquest dissabte, entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre. En total es registrarà un litre per metre quadrat. Poca cosa, tot i que un mínim respir. I a partir de llavors tornarem a una sequera que ja preocupa i que, per exemple, ha deixat el Llac Petit sota mínims, com pots veure si cliques en aquesta fotogaleria de Món Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa