MónTerrassa
Font de Sant Nebridi de Terrassa
La Font de Sant Nebridi es troba al recinte de les esglésies de Sant Pere, darrera l’àbsis de l’església de Sant Pere, adossada a la la paret que dóna al carrer de Josep Rigol i Fornaguera. Abans de les actuacions de reforma i restauració del recinte dels anys 2001 al 2008, la font de Sant Nebridi es trobava a l’entrada del recinte adossada al mur de la plaça del Rector Homs.

El bisbe de Cartagena, Dr. Sanahuja, inaugurava una font dins el recinte de les esglésies

Dins els actes que es van celebrar a Terrassa al llarg dels anys 1950 i 1951, amb motiu del XV centenari de la fundació de la seu episcopal d’Ègara, com a cloenda i testimoni del fet, el dia 11 de novembre de 1951, el bisbe de Cartagena, Dr. Sanahuja, inaugurava una font dins el recinte de les esglésies de Sant Pere.

Aquesta font, obra de l’artista Santiago Padrós

Aquesta font, obra de l’artista Santiago Padrós, esta formada per un mosaic amb la representació de Sant Nebridi, bisbe egarenc del segle VI, i una pedra de basament amb l’epígraf següent: Commemoratio XV centenarii fundationis Sedis Episcopalis Egarensis.

El bisbe Nebridi o Sant Nebridi fou bisbe d’Ègara entre el 516 i el 546. Assistí als concilis de Tarragona (516), Girona (517) i Toledo (527). Germà dels també sants; Just, Justinià i Elpidi. Va ser un escriptor cèlebre, segons sant Isidor. Segons el santoral visigot la seva festa era el 9 de febrer, tot i que no se sap res de la seva canonització. El seu culte s’esvaí després del Concili de Trento (segle XVI), per rebrotar popularment a Terrassa a mitjan segle XX. És curiós que, essent un sant egarenc, a Terrassa només hi ha una persona que actualment porti aquest nom.

Detall de la font de Sant Nebridi
Detall de la font de Sant Nebridi | Lorena Pinilla

La font es troba ubicada en un mur lateral
La font es troba ubicada en un mur lateral | Lorena Pinilla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa