MónTerrassa
La Font de Can Grau i Can Falguera
Font de Can Grau i Can Falguera (font dels cinc brocs). Aquesta font, segons recull Joaquim Verdaguer en el seu blog, està reconstruïda amb pedra de riera. 
És un dels elements que va donar nom al sector i una de les més famoses. Es trobava a sota de la masia de Can Falguera, tocant al Quiosc d’En Grau, que després es va convertir en el Merendero de Can Grau i més tard en el restaurant Ca L’Eduard. La família Grau va ser una de les primeres a instal·lar-se a les Fonts i va ajudar a la urbanització. En el paratge que van ocupar hi havia fins a nou fonts. La zona era visitada per molta gent, ja que gaudia d’un paisatge idíl·lic per fer les tradicionals costellades i d’una aigua que no s’acabava.

Font de Can Grau i Can Falguera (font dels cinc brocs)

Aquesta font està reconstruïda amb pedra de riera. Té cinc brocs. És un dels elements que va donar nom al sector i una de les més famoses. Es trobava a sota de la masia de Can Falguera, tocant al Quiosc d’En Grau, que després es va convertir en el Merendero de Can Grau i més tard en el restaurant Ca L’Eduard.

La família Grau va ser una de les primeres a instal·lar-se a les Fonts i va ajudar a la urbanització. En el paratge que van ocupar hi havia fins a nou fonts. La zona era visitada per molta gent, ja que gaudia d’un paisatge idíl·lic per fer les tradicionals costellades i d’una aigua que no s’acabava

Els darrers anys s’ha produït al barri de les Fonts una autèntica fal·lera per recuperar les antigues fonts

Els darrers anys s’ha produït al barri de les Fonts una autèntica fal·lera per recuperar les antigues fonts que varen donar nom al barri, on han jugat un paper important els mateixos veïns, encapçalats per Artur Travessa -mort fa poc-, que va cercar sempre l’ajuda, en especial l’econòmica, de les dues administracions locals en què es reparteix el doble, Terrassa i Sant Quirze. Les consideren un autèntic patrimoni. La majoria de les deus es varen assecar amb el procés d’urbanització i amb l’extracció generalitzada de l’aigua del subsòl, i amb la construcció de grans infraestructures que van tallar circuits subterranis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa