MónTerrassa
Dia de pluja i paraigua a Terrassa
  • CA

Dia de pluja i de paraigua a Terrassa aquest dimecres 6 de juliol de 2022. pes primers precipitacions han aparegut al llarg de la nit i de la matinada, amb poques quantitats. Ara bé, els cotxes que estaven al carrer s’han embrutat, i és que hi ha hagut pluja de fang.

Un petit respir als boscos catalans, molt afectats per la sequera

Les precipitacions d’avui permetran donar un respir als arbres i a les masses boscoses del terme municipal de Terrassa i de tot el país, molt mancades d’aigua, i seques, per culpa d’una sequera que es perllonga des de fa setmanes. La situació ha creat un autèntic polvorí i el risc d’incendi s’ha disparat com fa anys que no es veia. Les autoritats demanen a la població que tingui cura si va al bosc, perquè en la majoria de focs a les masses forestals hi ha implicat el factor humà.

Una treva amb la pluja fins a les primeres hores de la tarda

Els mapes del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) mostren unes hores sense precipitacions aquest matí. La pluja tornarà a fer acte de presència durant unes 10 hores no ens abandonarà. No hi haurà, pel que se sap ara, grans tempestes. Tanmateix, tot és possible. L’Avís de Situació de Risc per Intensitat de Pluja no afecta Terrassa ni el Vallès Occidental, però ja se sap, com cantava Raimon, que “al meu país, la pluja no sap ploure”.

L’avís indica una intensitat d’uns 20 litres per metre quadrat en un marge curt de 30 minuts. Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra. A més, al matí també hi haurà algunes ratxes fortes de vent.

Pel que fa a les temperatures a Terrassa, seran lleugerament més baixes que els darrers dies, encaraa que d’estiu i les que pertoquen a l’època, i s’enfilaran per sobre dels 30 graus a les hores centrals del dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa