MónTerrassa
Destrossats desenes de plançons en una zona verda de Roc Blanc i La Maurina
  • CA

Tristesa i ràbia per la destrossa de desenes de plançons ubicats en una gran zona verda que fa frontera entre els barris de Roc Blanc i La Maurina de Terrassa. L’Associació de Veïns de La Maurina ha lamentat la situació en què s’han trobat una pastilla de terreny ubicada entre els carrers Pablo Iglesias, Ronda de Ponent i Maties Roca.

“Tant de temps lluitant perquè l’Ajuntament ens plantés uns arbres en aquesta zona i ara resulta que uns insensats s’han dedicat a trencar-ho tot”, han exposat en un breu comunicat a través del seu perfil de Facebook. L’entitat també ha volgut fer autocrítica i fer reflexionar els seus conciutadans, “critiquem molt l’Ajuntament però davant d’aquests fets, que espereu que fem?”, ha sentenciat.

El post va acompanyat per tota una sèrie d’imatges en què es poden veure les proteccions dels plançons totes escampades per terra. Uns arbres que ja serà impossible recuperar perquè han estat trencats. I si bé és cert que algun veí explica que diversos plançons ja havien patit danys en l’últim temporal que va afligir la ciutat, la gran majoria han caigut per mala obra de l’ésser humà i no per fenòmens meteorològics.

El terreny on es van plantar els plançons, ara tots per terra | AV La Maurina

Dos intents infructuosos per error o per vandalisme

Aquesta zona verda a tocar de la riera del Palau està de pega. A principis d’aquest mateix 2022, l’Ajuntament de Terrassa va tornar a plantar un total de 120 arbres en aquest espai. Es reparava d’aquesta manera un accident lamentable que s’havia produït uns mesos enrere, quan l’empresa responsable de la cura i manteniment dels arbres va segar el terreny que ocupaven prop de 200 plançons. Va ser un error, perquè no estava previst ni programat, que va deixar el solar totalment net i va fer desaparèixer els arbres que havien estat justament plantats poc temps abans.

Els veïns van reclamar a l’Ajuntament, i el regidor d’Espai Públic i Parcs i Jardins, Raúl Ibañez, va fer mans i mànigues per resoldre-ho. A més, va manifestar la voluntat de, amb el pas dels anys i el creixement dels plançons, poder formar una nova “petita zona verda” o “petit bosc” que oxigenés la zona oest de la ciutat, que servís d’espai de lleure però sobretot de recuperació de naturalesa i d’oxigen per al municipi. Malauradament, quan els plançons encara estaven tot just començant a treure el cap uns vàndals els han destrossat, deixant els veïns desolats i fastiguejats perquè no saben quan o si serà possible intentar-ho per tercera vegada.

Un plançó trencat per la meitat | AV La Maurina

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 29, 2022 | 13:01
    Ricard setembre 29, 2022 | 13:01
    Un exemple més de que força ciutadans no són dignes del servei públic. Cal denunciar-los sempre que poguem, sense por i amb determinació cívica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa