MónTerrassa
Denuncien abocaments il·legals al Torrent de la Betzuca de Terrassa
  • CA

Fa més de 10 dies que s’aboquen aigües residuals contaminant a la superfície i el subsol del Torrent de la Betzuca, denuncia Jacint Comelles. És l’unic del terme que no pertany a la conca del Llobregat. Amb 10 quilòmetres de longitud, és un dels més llargs del nostre municipi.

Aquest torrent té el seu naixement a la font de Querol, a Sant Llorenç del Munt, prop de Can Torres, dins el terme de Matadepera. Entra al de Terrassa prop de Can Vinyes, traspassant el pont anomenat de la Betzuca a la carretera de Castellar. A l’indret que entra al terme de Terrassa, a l’època medieval el trobem amb el nom d’Arnella o Arnaela. I prop de Can Viloca, com a Vila Occua. Al seu últim tram també era conegut com a riera del mas Lladó de la Clota.

Tenim un entorn privilegiat a tocar del nucli urbà consolidat, i de vegades resta massa desconegut. I pot sorprendre el que hi ha de valor. Tota una anella verda que ens ofereix qualitat de vida. Paga la pena descobrir racons espectaculars. Recorre i descobreix el torrent de la Betzuca és un plaer, sempre que es respecti el medi ambient.

Baixa en ziga-zaga, paral·lel al torrent de la Grípia, fins a trobar la línia del tren de la RENFE prop de Can Viver de Torre Bonica. En el seu recorregut fins a la carretera de Montcada deixa al seu vessant dreta Can Figueres del Mas i l’Hospital de Terrassa i l’esquerra els camps del Real Club de Golf El Prat. Ja en terres de Can Barba de la Pedra Blanca, prossegueix fins a trobar el torrent de Can Llobateres o de la Grípia, amb el qual forma la riera de Can Llobateres. Aquesta, després de vorejar pel ponent de Sant Quirze, es troba amb la riereta de Sabadell i forma el riu Sec, que a l’a vegada desemboca al Riu Ripoll i aquest al Besòs.

Es dóna la circumstància que el terme de Terrassa forma part de dues conques: la del Llobregat i la del Besòs, ambdues separades per la serralada que tothom coneix com la del «camí dels Monjos»

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa