MónTerrassa
Demanen extremar les precaucions davant les altes temperatures

El Departament de Salut de la Generalitat i Protecció Civil demanen extremar les precaucions davant les altes temperatures que regnaran aquest cap de setmana del 21 i 22 de maig. L’estiu el tenin a sobre en plena primavera. El mercuri pujarà més que mai en un mes de maig. Les temperatures de dissabte i diumenge no seran gens normals per l’època.

A Terrassa, les temperatures es dispararan

A Terrassa patirem màximes de 32, 33 i 34 graus fins i tot, durant bona part del cap de setmana. El termòmetre s’acabarà de disparar diumenge entre les dues i les cinc de la tarda. I el sol ens acompanyarà. Tot i que pot haver-hi bancs de boira de bon matí, com ja hem viscut aquesta setmana.

Sembla que a inicis de la setmana vinent tindrem una treva. Lss temperatures seran. altes però sense bogeries.

A Catalunya, hi ha un avís de situació de risc meterològic per calor extrema, que afectará comarques de Ponent com la Noguera, el Segrià, les Garrigues i Urgell.

Mantenir-se hidratat; evitar sortir al carrer durant les hores de més sol; ventilar i refrescar les llars i tenir cura dels infants i les persones fràgils són alguns dels consells d’autoprotecció.

Les persones que treballen a l’aire lliure han de vigilar amb els cops de calor

Les persones que fan feines a l’aire lliure o en ambients calorosos cal que adoptin unes senzilles mesures de prevenció i estiguin atentes a símptomes com fatiga, mal de cap o vertigen, que poden ser precursors de problemes més greus com la deshidratació o el cop de calor –que en alguns casos arriba a ser mortal. Les altes temperatures poden suposar un perill per a la salut i agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. Es pot patir un cop de calor.

Consells davant un episodi de calor

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa