MónTerrassa
Les Codines de la Serra de l’Obac de Terrassa i la bassa
  • CA
Les Codines de la Serra de l’Obac formen part del Catàleg de Paratges d’Interès Natural i Paisagístic al municipi de Terrassa. Descobreix-les.

Situació geogràfica Al límit nord del terme municipal. En plena Serra de l’Obac i entre la Riera de les Arenes i la Cinglera del Castellsapera. Parc Natural.

Accessos Des de la font de les Cantarelles seguim el torrent aigües amunt. A uns 200 m. hi trobarem el forn de calç de les Cantarelles. Per sobre del forn surt un sender, direcció oest, que ens porta muntanya amunt fins la zona de codines.

Coordenades UTM: N: 4611031 E: 414910

Alçada: 782 m.

Interès Formacions característiques amb molt poc sòl que presenten uns hàbitats especials per la vegetació i la fauna.

Valors a protegir // Vulnerabilitat Les codines i la seva vegetació i fauna associada. // Erosió antròpica. Fragilitat del sòl.

L’espai

Zones d’aflorament rocallós relativament extenses sense pendents excessius. Situades als peus de la cinglera del Castellsapera però també a altres indrets de l’Obac i de tot el parc natural. Aquests indrets, pràcticament desproveïts de sòl, recoberts per una acumulació caòtica de materials que provenen de la descomposició mecànica dels conglomerats. En aquestes zones calcícoles hi viuen espècies vegetals rupícoles adaptades a les condicions extremes.

Usos actuals

Excursionisme i estudis científics.

Estat de conservació

Bo en general.

Descobreix la Bassa a la Casa Nova de l’Obac de Terrassa

La Bassa a la Casa Nova de l’Obac de Terrassaformen part del Catàleg de Paratges d’Interès Natural i Paisagístic al municipi de Terrassa. Descobreix-la.

Accessos Per la carretera de Terrassa a Rellinars, just al coll de l’Obac o coll d’en Tropes (Km. 9,9) a mà dreta trobem la pista que va cap a la Casa Nova de l’Obac Agafem la pista que va al pàrking i just abans d’una corba tancada hi trobem la bassa.

Coordenades UTM: N: 4608558 E: 413038 Superfície: 80 m2. La Bassa i els entorns immediats

Alçada: 650 m.

nterès Punt de reproducció i observació d’amfibis

Valors a protegir // Vulnerabilitat El punt d’aigua i l’entorn. // Desaparició del punt d’aigua i mal ús per part dels visitants.

L’espai Aquesta bassa ja és coneguda com a punt de reproducció d’amfibis i està senyalitzada amb indicadors del parc natural. Es tracta d’una bassa rodona amb nenúfars que permeten el descans en superfície dels animals i uns troncs a dins que faciliten la sortida. Aquest punt d’aigua permet observar i sentir alguns d’aquests animals. La bassa és envoltada per alzines a la part alta i per camps abandonats a la part baixa.

Usos actuals Punt d’interès natural. Observació i estudi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa