MónTerrassa
Canvi radical de temps a Terrassa

Canvi radical de temps a Terrassa a partir de l’inici de setmana. La calor de plena canícula dels darrers dies deixarà pas a temperatures normals per a l’època i pluja. S’espera una tongada de precipitacions a partir del dimarts 24 de maig de 2022. 

Un ambient clarament més fresc a Terrassa

A Terrassa i la comarca del Vallès Occidental, l’ambient, de dia i de nit, serà clarament més fresc. Ni ens acostarem a l’infern del cap de setmana, amb termòmetres de la ciutat que han marcat uns espectaculars graus, que moltes vegades no es veuen ni en les hores centrals de dies de juliol i agost, quan el sol, en teoria, més prem en les nostres contrades. Estàvem avisats pels experts i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) havia emès un Avís de Situació de Perill per Calor Extrema.

Aigua, refrescs, poca roba, finestres obertes, una ombra, sistemes d’aire, ventalls, tot ha estat útil per fer front a una situació poc habitual. Fins i tot ha costat fer una passejadeta pel carrer.

El mapa del temps ens indica clarament pluja a la ciutat dimarts i dimecres, i el risc va a la baixa a partir de dijous. I les precipitacions poden ser generoses. Els 36 graus d’aquest diumenge se’n poder anar cap als 27-28, el que vol dir que gairebé seran 10 menys. Veurem molt menys el cel i tindrem molts més núvols i clarianes.

La pluja serà un gran aliat dels arbres, dels boscos i de la vegetació en general. Ara, la sequera s’havia apoderat d’ells i s’havia disparat el risc d’incendi forestal en ple mes de maig.

A Catalunya, calorada

La calorada toca sostre aquest diumenge a Catalunya amb temperatures tòrrides i màximes que han oscil·lat entre els 33ºC i els 38ºC a gran part de l’interior, especialment a la Catalunya Central, Vallesos, Ponent, Prepirineu i interior del Camp de Tarragona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa