MónTerrassa
Avís per xàfecs i tempestes aquest dimarts
  • CA

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Innuncat per la previsió de xàfecs i tempestes per aquest dimarts. El Servei Meteorològic de Catalunya alerta que s’espera precipitació al llarg del dia. Avançarà d’oest a est i durant el matí afectarà sobretot el litoral i el prelitoral central i nord, així com a l’interior de la meitat est i nord del territori. A partir de migdia, la precipitació afectarà qualsevol punt del país, si bé serà més extensa al final del dia. Serà d’intensitat entre feble i moderada, localment forta i és probable que vagi acompanyada de tempesta i calamarsa o pedra petita; a més, no es descarta algun fenomen de temps violent.

La quantitat de precipitació acumulada serà entre minsa i poc abundant, localment abundant a l’interior de la meitat nord i al litoral i prelitoral, així com molt abundant a punts de la Catalunya central, i Pirineu i Prepirineu. La cota de neu baixarà al llarg del dia fins a situar-se a l’entorn dels 2.000 metres al Pirineu occidental, malgrat que al vessant nord del Pirineu baixarà localment fins a 1.800 metres, i entorn dels 2.300 metres a la resta de la serralada.

Els xàfecs poden arribar a superar els 20 l/m2 en 30 minuts en alguns punts concrets. A Terrassa, el perill es considera moderat, amb especial incidència a partir de les dotze del migdia i fins a la mitjanit.

Les pluges arriben just després d’una onada de calor que ha afectat a tot el país i que va fer que el termòmetre assolís xifres mai vistes en un mes de maig. La temperatura més alta del Vallès Occidental, i també de Catalunya, es va assolir a Castellbisbal, on es va arribar a registrar 38,5 graus, un registre històric. A Terrassa, tot i que no es va arribar a aquestes xifres, sí que es van superar els 30 graus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa