MónTerrassa
Avís de Temps Violent amb possibles tornados avui a Terrassa
  • CA

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un Avís de Temps Violent aquesta tarda per comarques com Bages, Anoia, Moianès, Baix Llobregat, Vallès Oriental i Vallès Occidental. En situació de perill se situen Terrassa, Matadepera, Viladecavalls, Castellbisbal, Rellinars i Vacarisses. En aquesta ocasió, el perill és de sis en una escala de sis, la qual cosa significa que els experts donen per fet una gran tempesta. En un primer moment, ahir per exemple, es contemplaven algunes precipitacions sobre la vila egarenca, però ja costava de creure quan fins ara sempre han passat de llarg.

Després de setmanes de sequera, ara sembla que es trenca amb pluges intenses i fenòmens extrems que poden fer mal, a les perspones i a bens materials i arbres de la capital egarenca. Tota la tarda se senten trons i es veun llampecs cap al Vallès Oriental. Cap a dos quarts de sis s’ha viscut a Terrassa un petit exemple del que s’avisa, amb una tamborinada i fortes ratxes de vent, tot i que ha durat poc més de cinc minuts.

Llindar que es pot superar

Pedra de diàmetre superior als 2 centímetres, ratxes de vent superiors als 25 metres per segon, esclafits i/o tornados o mànegues.

Aví de pluges intenses

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís d’intensitat de pluja, i inclou també Terrassa i la comarca del Vallès Occidental.Llindar que es pot superar

Intensitat que es pot superar: més de 20 litres d’aigua només en 30 minuts.

Descripció

Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent.

Una pedregada va afectar ahi vespre poblacions de la zona nord-oest de la comarca del Segrià i va malmetre cultius de fruita dolça, tant de pinyol com de llavor, segons han explicat des d’Asaja Lleida. La tempesta, procedent de la Franja de Ponent, va arribar al Segrià cap a quarts de vuit del vespre i en el seu pas va deixar pedra en poblacions com ara Almacelles o el Pla de la Font. Posteriorment, s’ha dirigit cap a la Noguera on s’ha acabat dissolent. En el cas d’Almacelles han caigut pedres de la mida d’un ou.

El radar per saber on plou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa