MónTerrassa
Avís de situació de perill per vent a Terrassa

El vent serà present aquest dimarts a tot el territori. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Perill. Les ratxes fortes començaran el dimarts de matinada i es perllongaran durant tot el dia. Terrassa i el Vallès Occidental se situen entre les comarques afectades.

El Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) constitueix un pla especial que té per finalitat disposar d’una planificació d’emergències que permeti afrontar i gestionar eficaçment les incidències i emergències que es puguin produir en l’àmbit del risc per vent. Ara s’ha activat en prealerta.

S'espera la primera ventada forta de la temporada | Cedida
S’espera la primera ventada forta de la temporada | Cedida

Perill Màxim del dia

3 en una escala de 6Llindar que es pot superar

Llindar que es pot superar

Ratxa màxima > 20m/s

Descripció

El vent bufarà de components nord i oest. Al Pirineu és probable que se superi a cotes mitjanes i altes.

El Servei Meteorològic de Catalunya emet un avís de situació meteorològica de perill per neu a la Vall d’Aran per dimarts.

A partir de dilluns al migdia i fins dimarts al matí, hi haurà mar de fons de component sud a gairebé tot el litoral. Molta prudència a les zones marítimes i respecteu els tancaments d’accessos es recomana des de Protecció Civil.

Situació Meteorològica de Perill (SMP)

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) identifica una Situació Meteorològica de Perill (SMP) quan es preveu la superació d’uns llindars específics per cada meteor. La Situació Meteorològica de Perill es classifica segons el grau de perill que té una escala del 0 al 6 que s’agrupen en un codi semafòric de 4 colors. El grau es determina segons la relació entre entre el llindar que es pot superar i la probabilitat d’ocurrència del fenomen meteorològic al territori.

En el moment que l’Equip de Predicció i Vigilància (EPV) de l’SMC identifica la superació d’algun dels llindars anteriors emet un comunicat que tindrà unes característiques segons el meteor i l’horitzó de predicció. El comunicat s’envia immediatament al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), del Departament d’Interior que serà qui activarà el Pla de Protecció Civil corresponent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa