Arriba una altra onada de calor a Terrassa, a la comarca del Vallès Occidental i a tot Catalunya. Així ho creu el meteoròleg d’aquest mitjà, Ramon Navarro, d’Egara Meteo, membre de Meteoclimatic-Estació Plaça de l’Aigua, Infoclimat i Meteociel Franced.

La calor serà intensa com a mínim els 10 dies vinents. S’esperen temperatures màximes al voltant de 32 – 34ºC amb un pic dimecres 13 de juliol de 36º. Caldrà preparar-se per fer front a una calor extrema un altra vegada, i ja en van unes quantes aquest 2022, on molts dies estem per damunt del que pertoca.

Un cap de setmana ben estiuenc

El cap de setmana serà ben estiuenc, i no hi haurà impediments meteorològics per fer muntanya. Tanmateix, es recomana tenir present les limitacions d’accés a alguns massissos pel perill molt alt d’incendi forestal, una de les grans xacres que pateix la Catalunya del segle XXI. Les dues pròximes jornades vindran dominades per l’estabilitat meteorològica i un ascens progressiu de la temperatura.

Consells davant la calor

  • Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació.
  • Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa