MónTerrassa
Àngel M. Hernández, representant de Terrassa a l’Ateneu de Natura

El botànic terrassenc Àngel M. Hernández Cardona ha estat nomenat representant a Terrassa de l’Ateneu de Natura, en l’assemblea d’aquesta entitat celebrada el dia 20 de desembre de 2022. Aquesta és la resolució: “Autoritzar al soci Àngel Manuel Hernández Cardona per actuar com representant d’ADN a Terrassa. Aquesta autorització inclou les funcions de representació i també signar acords amb altres institucions amb interessos i preocupacions semblants a les d’ADN, per fer exposicions, xerrades o qualsevol acte o acció que té per finalitat divulgar les ciències naturals, protegir el patrimoni natural o difondre’l. En el cas que els acords suposen despeses caldrà consultar-ho amb la presidència. S’aprova.”

Un catàleg de gramínies de Sant Llorenç

L’Ateneu de Natura té la seva seu a Castelló de la Plana. A part de moltes activitats (exposicions, conferències, col·loquis, estudis diversos de ciències naturals, visites a centres de recerca, etc.), des del 2003 publica, juntament amb l’Associació Grup Au d’Ornitologia i l’Associació Paleontològica i Mineralògica d’Onda, la revista científica Nemus, dirigida pel paleontòleg Enric Forner i Valls. Té com principal objectiu elevar el nivell de coneixements científics, despertar el seu interès i curiositat al conjunt de la societat i contribuir a difondre les disciplines de les ciències naturals, com ara la paleontologia, la zoologia, la botànica i l’ecologia.

Vol ser una eina per a fomentar la investigació entre les entitats i les persones, especialment del nostre territori, i també la conservació del patrimoni natural, el coneixement i la difusió dels seus valors.

Precisament en el número 12 (any 2022) de la revista Nemus, el Dr. Hernández Cardona, membre de la Secció de Ciències Naturals del Centre Excursionista de Terrassa i coautor de la guia 22 itineraris de natura pels voltants de Terrassa, ha publicat un extens treball titulat “Catàleg actualitzat i claus d’identificació de les gramínies de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (Barcelona).

Captura de l’article publicat a la revista Nemus
Nemus, coberta núm 12 | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa