MónTerrassa
L’Anella Verda de Terrassa tindrà molta més protecció
  • CA

L’Anella Verda de Terrassa tindrà molta més protecció. És una de les grans joies de la corona del municipi, i tot un privilegi situat a tocar de casa.

Són 4.400 hectàrees per garantir la pervivència dels connectors ecològics que protegeixen la ciutat, recuperar les funcionalitats econòmiques dels camps, promovent l’activitat de les masies i del sector primari i fomentant un ús social i responsable de tot l’entorn natural. Un dels elements més singulars és el camí circular de 35 km que dona la volta sencera al terme municipal i que transita per llocs d’elevat interès paisatgístic i patrimonial. Des de la ciutat s’hi accedeix amb facilitat a través de les portes de l’Anella Verda i dels camins històrics que connecten amb aquest itinerari.

La Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat va acordar elevar al Ple ordinari de juny l’aprovació inicial de l’Ordenança d’ús públic. L’objectiu d’aquesta nova normativa municipal és establir les garanties necessàries per conservar el patrimoni natural i cultural d’aquest espai natural en relació amb l’ús públic i l’exercici de les activitats relacionades amb l’esport, l’educació i el lleure.

Instrument que complementa la regulació del Pla Especial de l’Anella Verda

Es tracta d’un nou instrument que complementa la regulació del Pla Especial de l’Anella Verda; que desplega tot allò que ja està regulat a l’ordenança de «Bases de convivència democràtica de la ciutat» i que reforça altres normatives, com és la llei de regulació de l’accés motoritzat a l’entorn natural, la llei forestal o la de protecció dels animals.

Consta d’un total de 51 articles, distribuïts en 8 capítols que recullen els diferents àmbits, com les disposicions generals de la normativa; la protecció del patrimoni natural i rural; la regulació de les condicions per l’ús dels camins públics o d’ús públic i de la mobilitat dins aquest entorn natural, vetllar perquè els comportaments no siguin incívics, de la celebració d’activitats esportives o de lleure (curses, caminades…) i del control i vigilància de la seva aplicació.

La normativa ha tingut en consideració el contingut de les 21 propostes ciutadanes presentades durant el procés de consulta pública, celebrat fa un any, i que plantejaven protegir el patrimoni natural, les activitats ramaderes, agrícoles i forestals; protegir el patrimoni natural i millorar els
accessos i la senyalització. L’ordenança ha estat consensuada per la Taula de l’Anella Verda i ha comptat amb la participació del Consell Municipal de Medi Ambient.

Fortes sancions per l’incompliment de la normativa

L’incompliment comporta unes sancions, qualificades de molt greus, greus i lleus, que oscil·len entre els 750 euros i els 3.000 euros. Per compensar-ho, l’ordenança planteja fer hores de compromís social substitutori per fer determinades activitats dins l’àmbit del medi ambient, esports, neteja de la via pública, parcs, jardins i boscos, entre altres. És de caràcter voluntari, gratuït i només es contempla per les infraccions greus i lleus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mireia a juny 22, 2022 | 12:34
    Mireia juny 22, 2022 | 12:34
    Molt legislar, moltes normes i tot molt maco als despatxos i sobre el paper. Però després, a l'hora de la veritat no hi han policies ni ningú que controli res. Si les normes les tenim. El que no tenim és autoritat ni ma dura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa