MónTerrassa
L’Anella Verda de Terrassa ja té un marc regulador d’usos i sancions
  • CA

L’Anella Verda de Terrassa ja té un marc regulador que estipula els usos que pot tenir i les sancions que es poden imposar en cas d’incompliment. Ha estat aquest divendres en el ple municipal del mes de novembre que l’Ajuntament de Terrassa ha aprovat -de manera unànime i de definitiva-, la nova Ordenança sobre tot l’espai no urbà de Terrassa, que afecta 4.400 hectàrees, i que representa el 65% del terme municipal.

Amb aquesta nova normativa, des del govern municipal es vol assegurar la conservació d’aquest patrimoni natural i cultural, i per això es regula l’ús públic i l’exercici de les activitats relacionades amb l’esport, l’educació i el lleure. Cal recordar que aquest Pla no té validesa sobre el sòl no urbanitzable i que, de forma transitòria, també incorpora els sectors perimetrals pendents de desenvolupament. A més, tot i que el Parc Natural de Sant Llorenç en queda exclòs d’aplicació, atès que ja té un pla d’usos propis marcat des de la Diputació de Barcelona, sí que la nova ordenança té unes definicions semblants.

L’ordenança ha finalitzat d’aquesta manera el seu procés burocràtic, després d’estar sotmesa a exposició pública i rebre un total de 23 al·legacions, de les quals se n’han estimat 13, com ha indicat el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Carles Caballero. Aquestes modificacions han estat presentades des de l’associació de propietaris per la sostenibilitat de les finques agroforestals dels municipis de Terrassa i Matadepera.

“S’han desestimat aquelles que entraven en una matèria sobre la qual l’ordenança no pot regular, com són els espais privats que són regulats per normativa superior de tipus autonòmic”, ha matisat el regidor. També dins d’aquest mateix període s’han rebut 21 propostes ciutadanes orientades a protegir el patrimoni natural i a millorar els accessos i senyalització.

Multes de fins a 3.000 euros si s’incompleix l’ordenança

L’Ordenança d’ús públic de l’Anella Verda consta de 51 articles, distribuïts en vuit capítols diferents, que recullen els diferents àmbits com són les disposicions generals de la normativa; la protecció del patrimoni natural i rural; la regulació de les condicions per l’ús dels camins públics o d’ús públic i de la mobilitat dins aquest entorn natural, com també vetllar perquè els comportaments no siguin incívics, de la celebració d’activitats esportives o de lleure (curses, caminades…) i del control i vigilància de la seva aplicació.

L’incompliment de la normativa comporta unes sancions, qualificades de molt greus, greus i lleus, que oscil·len entre els 750 euros i els 3.000 euros. Per compensar-ho, l’ordenança planteja fer hores de compromís social substitutori per fer determinades activitats dins l’àmbit del medi ambient, esports, neteja de la via pública, parcs, jardins i boscos, entre altres. És de caràcter voluntari, gratuït i només es contempla per les infraccions greus i lleuss

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa