MónTerrassa
Alerta de risc d’incendi forestal en ple novembre

Alerta de risc d’incendi forestal en ple mes de novembre. Doncs sí, a la tardor, i lluny ja de l’estiu. Malgrat episodis com el d’hir dijous al migdia a Terrassa, amb uns sobtats 9 litres per metre quadrat en poca estona, la sequera és un fet que ens acompanya els darrers mesos, a la ciutat, a la comarca i a tot el país. La pateixen els embassaments, i també els boscos. Vivim en moments de temperatures extremadament altes pel que toca. I sembla que ara toquen ratxes fortes de vent. Tot plegat, components per témer que si ens descuidem el foc pot cremar els boscos.

Un reforçament del vent

Entre avui divendres 4 de novembre i demà dissabte dia 5, la predicció meteorològica indica un reforçament del vent de component nord i oest, que implicarà, primer, vents de ponent i mestral a la meitat sud i, després, tramuntana a l’Empordà. Aquesta situació suposarà en aquestes àrees un perill d’incendi entre alt i molt alt, segons indica l’informe d’episodi de perill d’incendi forestal emès ahir pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Mapa

Així, les comarques amb major afectació de risc d’incendi són Alt Camp, Alt Penedès, Alt Empordà, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Conca de Barberà, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta. I les de risc d’afectació parcial: Anoia, Bages, Baix Empordà, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Garrigues, Moianès, Segarra, Segrià, Tarragonès, Urgell i Vallès Occidental.

El punt àlgid de les ventades

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es podran superar els 70 km/h, i localment els 90 km/h, especialment a la tarda, quan arribarà al seu punt àlgid. Aquest episodi durarà fins dissabte al matí, quan tindrà tendència a afluixar fins a quedar restringit al Pirineu i terç sud. La ventada ressecarà l’ambient i provocarà una baixada de la humitat relativa en general.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa