MónTerrassa
Alerta per ratxes de vent de més de 70 km

Alerta per ratxes de vent de més de 70 km S’ha posat en marxa una Alerta per ratxes de vent de més de 70 km. Terrassa i la comarca són espais afectats. Ja fa unes hores que bufa, i el xiulet es pot escoltar perfectament, i aquell soroll de coses que es mouen. S’ha de vigilar per on es passa. I treure objectes que estiguin a fora de cada i puguin caure al carrer des de balcons, terrasses, terrats, i altres elements elevats, així com assegurar aquells que no es puguin retirar. I si no s’ha tret la decoració de Nadal de la façana, és un bon moment per fer-ho.

Una ventada tràgica a Terrassa

Són zones poc habituades, encara que hi ha records tràgics. El 9 de desembre de 2014, Terrassa va patir una forta ventada que va deixar dues víctimes mortals, una vintena de ferits i moltíssims danys materials. Dos joves terrassencs, de 15 i 27 anys, van veure’s atrapats per culpa de la caiguda d’un mur de l’antiga fàbrica AEG, a l’avinguda de Jaume I. Després, aquella tanca es va canviar per una més segura. Les imatges de tota la runa al damunt dels cadàvers, amagats a sota, va ser impactant. primer es va pensar que només hi havia una persona, però en retirar el murm, els equips d’emergències van descobrir un segin cadàver.

Pla especial d’emergències per risc de vent, conegut com a VENTCAT

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’ALERTA el Pla especial d’emergències per risc de vent, conegut com a VENTCAT, arran de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que indica que aquests dilluns 16 de gener de 2023 s’inicia un episodi amb ratxes fortes i que s’intensificarà de cara a dimarts i que afectarà la major part de territori de Catalunya. Les comarques on es preveu que el vent bufi amb més intensitat demà son el Barcelonès, el Vallès Occidental, Moianès, Bages, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Anoia i Baix Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa