MónTerrassa
Masia de Can Barba de Terrassa
Coneixeu aquesta masia de la imatge? La fotografia és antiga. No és gens fàcil situar-la. Se situa a la carretera de Terrassa a Sabadell, al km. 15’50, prop de la Central Elèctrica i de la deixalleria de Terrassa i a tocar al torrent de la Grípia.
Antigament, la trobem documentada com Ca n’Amat de la Font. No és fins al segle XIV, que la trobem com Can Barba de la Pedra Blanca, explica Joaquim Verdaguer. El sobrenom de “Pedra Blanca” fa referència a una fita blanca que hi havia a l’antic camí de Sant Quirze de Matadepera i que indicava la divisió parroquial de Sant Pere i Sant Julià d’Altura.

quest mas està arran de la carretera de Terrassa a Sabadell, al km. 15’50, prop de la Central Elèctrica i de la deixalleria de Terrassa i a tocar al torrent de la Grípia.

També se l’anomenava Ca n’Amat de la Font

Ens explica Verdaguer. “Antigament, la trobem documentada com Ca n’Amat de la Font. No és fins al segle XIV, que la trobem com Can Barba de la Pedra Blanca. El sobrenom de “Pedra Blanca” fa referència a una fita blanca que hi havia a l’antic camí de Sant Quirze de Matadepera i que indicava la divisió parroquial de Sant Pere i Sant Julià d’Altura.

A la façana principal destaca el portal de mig punt dovellat i una finestra del primer pis amb capitells i llinda esculturada de motius gòtics. Al costat dret de la finestra, el mas tenia un rellotge de sol, però en una remodelació d’arrebossat de la façana es va tapar els grafismes del rellotge. Actualment es pot contemplar l’agulla solitària marcant qualsevol hora.El mas està compost per diversos cossos afegits al llarg del temps. El principal de planta baixa i pis, coberta de dues aigües. La façana principal dirigida a migdia, perpendicular al carener.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa