La marxa ha transcorregut per l'autopista C-16 direcció Terrassa

La marxa ha transcorregut per l’autopista C-16 direcció Terrassa | Càrol Paez

Milers de persones han participat aquest dijous a les Marxes per la Llibertat en la segona jornada de l’acció. Els manifestants han sortit des de Vilafranca del Penedès, Igualada, Manresa, La Garriga i Malgrat de Mar. Divendres arribaran a Barcelona. A la nostra comarca, ha passat la marxa vinguda des del Berguedà i que va fer nit a Manresa.

La marxa des de Sant Vicenç cap a Vacarisses

La marxa des de Sant Vicenç cap a Vacarisses | Càrol Paez

Centenars de persones han reprès aquest dijous la Marxa per la Llibertat

Centenars de persones han reprès aquest dijous la Marxa per la Llibertat | Càrol Paez

Centenars de persones han quedat a dos quarts de nou després que una cinquantena passés la nit al pavelló del Congost manresà. Han enfilat la C-55 en direcció Barcelona, entre ells s’hi trobava la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie. Poc després, a Sant Vicenç de Castellet han pres l’autopista C-16. Entre la una i les dues del migdia han arribat a La Fàbrica de Vacarisses per tal de reposar una estona i dinar. Allà els esperaven desenes de voluntaris amb begudes i menjar.

Els manifestants passant per la C-16 direcció Vacarisses

Els manifestants passant per la C-16 direcció Vacarisses | Càrol Paez

Arribada de la capçalera a Vacarisses

Arribada de la capçalera a Vacarisses | Anna Solernou

Arribada dels participants a Vacarisses per anar a dinar

Arribada dels participants a Vacarisses per anar a dinar | Anna Solernou

Cap a les 3 del migdia, ha estat el moment de recollir i continuar la marxa. Prop de 6.000 persones s’han posat en moviment amb l’objectiu d’arribar fins al pavelló de Sant Quirze i completar així una quarantena de quilòmetres. Abans però han fet una breu aturada a Terrassa per recuperar forces amb un berenar organitzat des de la secció local de l’ANC.

Els primers manifestants han arribat a Terrassa cap a un quarts de sis de la tarda. Allà però, minuts abans s’hi havien congregat un petit grup d’unionistes amb banderes espanyoles que també els volien donar “la benvinguda”. Això ha provocat l’arribada de diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra que han encerclat el grupuscle impedint que entressin en contacte amb els participants a la Marxa.

Tanmateix, la Marxa ha arribat a Can Trias i a Roc Blanc amb tranquil·litat i amb un ambient festiu, ple de càntics, rialles i il·lusions per part dels participants. I de les sis mil persones que hi havia ja participant a la marxa, des de Terrassa es calcula que s’hi han afegit unes quatre mil persones més. En total, 15 mil caminants cap a Sant Quirze.

Fins i tot s’hi han pogut veure els capgrossos dels consellers Lluís Puig i Josep Rull que han estat els encarregats d’obrir la Marxa cap a Sant Quirze acompanyats per l’esposa del conseller empresonat i portaveu de Junts per Terrassa, Meritxell Lluís

Poc a poc, els manifestants han anat ocupant la C-58 i la C-16, la qual cosa Mossos s’ha vist obligat a tallar i desviar el trànsit en sentit Barcelona.

El ritme ha estat ràpid, sense entretenir-se massa, ja que la idea era arribar a Sant Quirze pels volts de les set de la tarda.

La distància a recòrrer eren poc més de 10 quilòmetres, i malgrat que el desnivell ha estat molt més suau que el que s’ha patit durant el matí, caminar per l’asfalt té les seves dificultats.

Més o menys a l’hora prevista, cap a dos quarts de vuit del vespre, han començat a arribar els primers participants de la Marxa al pavelló municipal de Sant Quirze, punt en què se’ls esperava pel sopar i un bon lloc per dormir. D’aquesta manera s’ha donat per finalitzada la Marxa d’aquest dijous.

Ara queda la recta final. Divendres al matí, les cinc marxes provinents d’arreu del Principat encaren els darrers quilòmetres per arribar fins a Barcelona, on se’ls espera pels volts de la una del migdia, cadascun entrant per diferents zones. I a les 17h, tothom està convocat als Jardinets de Gràcia per a la gran manifestació de la vaga general. A Terrassa, també està organitzada una convocatòria a partir de les 19.30 al Raval.

Nou comentari