MónTerrassa
Marxa a Terrassa per assenyalar “els còmplices” de l’assassinat d’Antonella
  • CA

Les Feministes Anticapitalistes de Terrassa no s’obliden d’Antonella Orihuela, la dona assassinada per la seva parella al passat mes de juliol, i es preparen per un acte en què es vol “assenyalar els còmplices del seu assasinat”, els Mossos d’Esquadra. L’entitat subratlla que la terrassenca va presentar-se “quatre cops a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per denunciar ser víctima de violència de gènere per part de qui acabaria sent el seu assassí. En cap cas li van agafar denúncia” i lamenten que “cap mossos la va creure ni va valorar com a real el risc de l’Anto”. Per fer-ho, organitzen aquest divendres 22 d’octubre una Marxa NO mixta que sortirà des del Monument de la dona treballadora a partir de les set de la tarda. Les organitzadores conviden a les assistents a portar una espelma, en record de l’Antonella i venir de negre i lila.

Els fets van passar a finals del mes de juliol quan els Mossos d’Esquadra van rebre un avís d’incendi a la carretera entre Sant Vicenç de Castellet i el Pont de Vilomara. Allà van trobar-se un home a l’interior del vehicle mort, acompanyat d’una menor d’edat, que estava viva. A pocs metres de distància, el cos d’una dona morta, calcinat per culpa de les flames. La investigació va determinar que les dues víctimes havien estat parella i que es tractava d’un assassinat masclista. Per sort, l’infant es va poder salvar i va ser traslladat a l’hospital.

Des del Punt Lila de Sant Pere de Terrassa es va denunciar ja en un primer moment que Antonella havia intentat “vàries vegades posar denúncies als Mossos. Estava en espera que se celebrés el judici contra el seu assassí però mentrestant el jutge va decidir que no calia cap ordre d’allunyament”. Per aquest motiu, la plataforma ja acusava el sistema judicial “d’ineficàcia”, criticava la gestió des de benestar social i també els Mossos per la seva “nul·la ajuda”.

La menor, orfe, coneix els seus tiets

El cas també va causar molt impacte perquè la parella va deixar orfe una criatura de poc més de dos anys. El problema afegit és que l’única família que té és a l’Argentina, d’on era originària la mare. Així van començar els tràmits burocràtics per tal de poder-la repatriar perquè fos adoptada pels tiets. Han estat moltes setmanes en què la petita es va haver de quedar en un centre d’acollida de menors mentre Ezequiel i Matias intentaven accelarar els papers per endur-se-la. Finalment, a principis d’aquest mes d’octubre, la família va comunicar que havien arribat a Catalunya per veure la petita. Per ara, la nena està coneixent els seus tiets, en un procés d’adaptació progressiu. Encara no hi ha data fixada per la qual se la podran endur però esperen que pugui ser com més aviat millor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa