MónTerrassa
Marta, després de dos mesos sense olfacte: El primer que vaig olorar va ser un pet del meu gat

La Marta Bustos, la jove de Terrassa resident las Estats Units que va patir un accident greu que li va causar cremades greus a la cara, continua la seva lenta recuperació. Ho explica a Instagram. En les darreres setmanes, l’egarenca ha decidit que no hi ha motius per amagar com es troben els seus ulls, així que després de mesos amb fotografies amb ulleres de sol i màscares ara es pot veure, sense vergonya, com evolucionen els dos ulls després de vuit intervencions quirúrgiques.

En un dels seus post recents a la xarxa social, a més, parla d’una conseqüència que va patir després de l’accident i que en aquests temps de pandèmia de Covid està molt d’actualitat. Ho explica així: “Recentment, una de les persones que em són més properes ha patit la Covid. Tot i que gràcies a Déu no està essent greu, ha tingut la ja clàssica pèrdua d’olfacte i gust. Això em fa pensar que en l’accident, jo també vaig perdre el gust i l’olfacte durant, més o menys, dos mesos. Quan va passar, no només se’m van cremar els ulls, sinó també la boca i el nas”. Marta Bustos relata com els metges li van realitzar desbridaments per evitar l’obstrucció de les fosses nasals, “probablement moltes estrelles de rock dels 80 saben del que parlo”, comenta sorneguera.

L’experiència la va fer reflexionar i la compara amb com es troba actualment en què afirma que cada dia aprèn a fer tasques domèstiques sense l’ajuda de la vista. “Quan al final van resultar ser “només” dos mesos en els quals no vaig poder assaborir res ni ensumar la pell de la meva parella, no em va semblar tant de temps. I us ho explicaré, el primer que va detectar el meu sentit de l’olfacte va ser un pet del meu estimat gat Rhett. I em vaig emocionar tant que em vaig posar a plorar. Així que sí, amics, tot en aquesta vida és relatiu. Molts ànims a tots en les vostres pròpies lluites”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa