El cuiner Marc Ribas se’n va en aquesta edició d’avui dimecres de Joc de Cartes cap a una comarca privilegiada del país, l’Empordà. L’enfrontament entre els establiments de Peralada, Maçanet de Cabrenys (per partida doble) i la Bisbal promet emocions fortes, polèmiques i plats d’alta nivell per llepar-se’n els dits. La furgoneta d’un dels programes més vistos de TV3, líder a la seva xarxa horària, i encapçalat pel xef de Terrassa Marc Ribas continua mostrant el bo i millor de la gastronomia catalana en forma de concurs, un format que atrau l’espectador, sempre fidel, i desitjós de veure plats espectaculars i de comprovar les estratègies dels participants per guanyar els 5.000 euros de premi i el diploma que els acredita com els millors.

En aquesta ocasió, i en el viatge per la comarca de la tramuntana, de ben segur que no hi faltaran ingredients tan coneguts com les gambes de Palamós, l’arròs de Pals, la ceba de Figueres, i un llarg etcètera… Els productes de qualitat no hi falten per fer plats al·lucinant. De què seran capaços els restaurants i els seus caps de cuina, responsables de sala? Com seran els establiments? Quin el servei? L’encertaran amb el vi amb què maridin els plats? La solució, molt aviat, aquest vespre a les 22.47 apareix a la graella de programes de TV·. Aquest concurs és l’adaptació del format “My restaurant rocks”, impulsat per Red Arrow International que ja s’ha adaptat a Itàlia, Alemanya i França i que a Catalunya ha estat un èxit absolut..

Avui, el primer restaurant que presentarà les seves propostes a la resta serà el Mas Molí de Peralada, on el seu propietari, Marc Joli, demostrarà que ni a ell ni a la seva cuina els falta caràcter. La segona visita traslladarà l’equip i l furgoneta fins a Maçanet de Cabrenys, on Rosanna Masip transmetrà tot el seu tarannà amb el restaurant El Fau. Continuarà la rita mlol a prop, i al mateix poble. A  l’Hotel-Restaurant Els Caçadors, de la mà de Santi Valls, un cuiner que ha voltat pels fogons de mig món. I acabarà el viatge a la capital del Baix Empordà. A la Bisbal es trobaran les iniciativs culinàties l’Escalipatxo, on Sergi Casellas, el seu propietari, hi deixarà la pell.

Nou comentari