La 15a edició de la Marató de donants de sang a Terrassa ha assolit el seu objectiu: aconseguir més de 200 donants. Exactament, un total de 219 persones han donat la seva sang entre els dies 13 i 15 d’octubre de 9:00h a 20:00h. Amb aquestes donacions, en sortiran beneficiats 657 pacients. Des del Banc de Sang s’han mostrat orgullosos d’assolir aquesta fita i han volgut agrair “a totes les persones que s’han apropat a donar aquests 3 dies i també la implicació de totes les entitats, empreses, i voluntaris de Terrassa que ho han fet possible”.

En realitat, s’han acostat fins l’Hospital Universitari Mútua Terrassa 247 persones, però d’aquestes, 28 no han pogut donar sang, el que deixa el número en 219. A més, el Banc de Sang explica que les donacions han estat molt equilibrades durant els tres dies: el dimecres 13 van haver-hi 72 donants; dijous 14 n’hi van haver 77; i el divendres 15, 70.

En aquesta edició feien una crida especial als donants amb el grup sanguini 0 Negatiu, els que s’anomenen donants universals, ja que qualsevol persona pot rebre aquest tipus de sang i la més utilitzada en casos d’emergència o quan no hi ha reserves d’altres grups sanguinis. Actualment les reserves d’aquest grup s’estan estabilitzant, però encara no estan a un nivell òptim. Dels donants habituals que s’han apropat a la Marató, 56 eren O Negatiu.

A més, destaquen que del total, 28 persones han estat nous donants, és a dir, que han realitzat la seva primera donació: “Destaquem que més d’un 10% de les persones que han vingut a la campanya donaven per primer cop. Els nous donants són molt importants per tal que hi hagi relleu generacional i mantenir estables les reserves.”

La Marató, com a acte de celebració del gest solidari que és donar sang, ja ha finalitzat, però el Banc de Teixits vol recordar a la ciutadania que el Banc de Sang de Mútua Terrassa té les seves portes obertes de dilluns a divendres de 9h a 20h i animem tothom que segueixin venint a donar, reservant cita en aquest enllaç. Cada donació pot salvar fins a 3 vides, una per cada component sanguini en què es fracciona la sang (glòbuls vermells, plasma i plaquetes) i cada dia calen entre 800 i 1000 donacions a tot Catalunya per cobrir les necessitats dels hospitals.

Nou comentari