MónTerrassa
Els maquinistes de Renfe convoquen cinc dies de vaga

El Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf) ha convocat cinc dies de vaga entre febrer i març per denunciar el “dèficit de personal” que creuen que pateix la companyia i les “deficiències en seguretat” que fan que el servei no funcioni amb normalitat.

El sindicat ha cridat el col·lectiu ferroviari a fer vaga els dies 16 de febrer i 2, 3, 9 i 10 de març per “evitar el col·lapse i la degradació del sistema i adoptar mesures urgents per tornar a prestar un servei als usuaris en condicions de normalitat i seguretat”.

En primer lloc, els maquinistes adverteixen que l’empresa pública posposa “deliberadament” l’ingrés de personal, fet que ha provocat la pèrdua de més de 700 llocs de treball en un any.

D’altra banda, denuncien que no es fa el manteniment complet dels trens, la qual cosa augmenta el nombre de combois que no reuneix les condicions de seguretat.

“L’única solució que ofereix la companyia és pressionar els treballadors perquè condueixin trens que no compleixen les condicions de seguretat per circular, a més de coaccionar els maquinistes perquè treballin en torns que no els corresponen, per cobrir el dèficit de personal”, assegura el sindicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa