MónTerrassa
Manifestació a Terrassa per reclamar la unitat d’Espanya
Concentració a les portes de l'Ajuntament de Terrassa
Concentració a les portes de l’Ajuntament de Terrassa | L.T.

!--akiadsense-->

Cap a les dotze del migdia, s’han començat a aplegar els assistents a la manifestació a favor de la unitat d’Espanya a l’estació del Nord de Terrassa. Convocats a través de les xarxes socials -un grup de Facebook sorgit per veïns de la ciutat- més de mig miler de persones han recorregut els carrers del centre de la ciutat fins arribar al Raval, davant de l’Ajuntament, on els organitzadors han agraït la seva assistència, han reclamat acabar “amb la fractura social” i “tornar a la normalitat”, i han criticat durament els partits independentistes.

!--akiadsense-->

La manifestació ha transcorregut sense incidents destacables més enllà de l’arrencada de cartells demanant la llibertat dels presos polítics o de caràcter independentista que s’han anat trobant pels carrers. En aquest sentit, el cartell d’ERC reclamant la llibertat dels empresonats ha estat destrossat. També hi ha hagut moments d’intercanvi de paraules entre manifestants i veïns que tenien penjades al balcó estelades o domassos de democràcia. Més enllà d’això, els organitzadors han procurat mantenir la gent junta i evitar la confrontació amb alguns vianants.

Equipats sobretot amb banderes espanyoles -també diverses senyeres- els manifestants han exhibit una gran pancarta que feia de capçalera que deia “Terrassa por la unidad”. Entre els càntics que s’han deixat sentir hi havia “Puigdemont a prisión”, “Yo soy español”, “No nos engañan, Catalunya es España” o bé “Esta es nuestra tierra, hay que defenderla”. També hi ha hagut moments per recordar la Guàrdia Civil o la Legión. Al final de la manifestació, després de l’himne d’Espanya s’ha convidat als assistents a la manifestació que tindrà lloc el proper 6 de desembre a Barcelona.

Manifestació unionista a Terrassa
Manifestació unionista a Terrassa | 23

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gerbre a desembre 03, 2017 | 13:12
    Gerbre desembre 03, 2017 | 13:12
    Ja han demanat els permisos a interior en el termini pertinent o a ells no els hi cal?
    138
    Icona de dislike al comentari de: Gerbre a desembre 03, 2017 | 13:12 8
    Respon
  2. Icona del comentari de: LUIS a desembre 03, 2017 | 13:33
    LUIS desembre 03, 2017 | 13:33
    ¿Piden la unidad de España?, pero si ya la tienen hace siglos, por la fuerza pero la tienen. ¿ Acaso temen que democraticamente una mayoria se oponga a esa unidad?, quizá sea eso lo que saque a la calle a los de " a por ellos" a berrear.
    158
    Icona de dislike al comentari de: LUIS a desembre 03, 2017 | 13:33 8
    Respon
  3. Icona del comentari de: Josep a desembre 03, 2017 | 13:41
    Josep desembre 03, 2017 | 13:41
    No. Els permisos sols son per nosaltres.
    124
    Icona de dislike al comentari de: Josep a desembre 03, 2017 | 13:41 7
    Respon
  4. Icona del comentari de: Isma a desembre 03, 2017 | 13:43
    Isma desembre 03, 2017 | 13:43
    Gerbre, el dia que veu asetjar la comissió judicial al Departament d'Economia a Gran Via amb Rbla Catalunya també vàreu demanar permís a Interior?
    14
    Icona de dislike al comentari de: Isma a desembre 03, 2017 | 13:43 102
    Respon
  5. Icona del comentari de: Anònim a desembre 03, 2017 | 14:52
    Anònim desembre 03, 2017 | 14:52
    Vergonzoso y muy preocupante saber que en mi ciudad hay personas intolerantes.
    102
    Icona de dislike al comentari de: Anònim a desembre 03, 2017 | 14:52 7
    Respon
  6. Icona del comentari de: JO a desembre 03, 2017 | 15:05
    JO desembre 03, 2017 | 15:05
    Orgullos del grup de face del meu pople visca espanya i visca Catalunya
    11
    Icona de dislike al comentari de: JO a desembre 03, 2017 | 15:05 130
    Respon
  7. Icona del comentari de: Rubén a desembre 03, 2017 | 15:40
    Rubén desembre 03, 2017 | 15:40
    Qué gente más grande. Con un pueblo tan español como el catalán somos imparables. ¡Viva la Democracia!
    8
    Icona de dislike al comentari de: Rubén a desembre 03, 2017 | 15:40 116
    Respon
  8. Icona del comentari de: ANDALÚS a desembre 03, 2017 | 15:57
    ANDALÚS desembre 03, 2017 | 15:57
    VIVA CASPAÑA !!! PERO QUE VIVA LEJOS !!!
    121
    Icona de dislike al comentari de: ANDALÚS a desembre 03, 2017 | 15:57 5
    Respon
  9. Icona del comentari de: Karlus a desembre 03, 2017 | 17:12
    Karlus desembre 03, 2017 | 17:12
    Que marxin a Espanya, però que emprenyin
  10. Icona del comentari de: TURISTA a desembre 03, 2017 | 17:23
    TURISTA desembre 03, 2017 | 17:23
    YO TAMBIEN QUIERO HACER TURISMO, VIAJE, COMIDA Y BEBIDA GRATIS, LOS FINES DE SEMANA. DONDE SE TIENE QUE APUNTAR UNO.
  11. Icona del comentari de: Soy mi abuelo a desembre 03, 2017 | 17:26
    Soy mi abuelo desembre 03, 2017 | 17:26
    Es curioso ver las fotos y fijarse en la edad media de los asistentes. Mientras que en las manifestaciones a favor del derecho a decidir hay gente de todas las edades, aquí parece que la mayoría absoluta son tercera edad. Me jugaría algo a que son los inmigrantes andaluces y extremeños que llegaron aquí hace 60 años y ahora se sienten "amenazados" porque un pueblo quiere decidir sobre su futuro. Si tan preocupados están por lo que la gente nativa quiere, que hagan lo único que saben hacer: HUIR.
  12. Icona del comentari de: Victor a desembre 03, 2017 | 17:46
    Victor desembre 03, 2017 | 17:46
    Esque no poden manifestar-se sense arrencar cartells dels altres i demanar pressó i repressió pels que no pensen com ells ? tenen alguna idea en positiu o això és la merda que ens vé si no guanyem el 21D ?
    113
    Icona de dislike al comentari de: Victor a desembre 03, 2017 | 17:46 3
    Respon
  13. Icona del comentari de: Pedro a desembre 03, 2017 | 17:49
    Pedro desembre 03, 2017 | 17:49
    Que triste vida, no ser ni de aquí ni de allí. Los de allí les desprecian, boicots, insultos y perdidas de derechos y los de aquí gracias al procés van viendo quién es el enemigo.
  14. Icona del comentari de: jaume a desembre 03, 2017 | 18:29
    jaume desembre 03, 2017 | 18:29
    No dic que hagin de ser indepes ni molt menys, però els amants del 155 estarien millor a fora. Els hi es igual Catalunya. Aquí de colonos
  15. Icona del comentari de: Karlus a desembre 03, 2017 | 18:35
    Karlus desembre 03, 2017 | 18:35
    Lapsus calami " Que, NO, emprenyin. Ho sento
  16. Icona del comentari de: Para Soy mi abuelo. a desembre 03, 2017 | 18:53
    Para Soy mi abuelo. desembre 03, 2017 | 18:53
    Figura, entérate, aquí el único que huye es el miserable y cobarde golpista. De nada, recuerdos.
  17. Icona del comentari de: Orgullós de Terrassa! a desembre 03, 2017 | 19:01
    Orgullós de Terrassa! desembre 03, 2017 | 19:01
    Ha estat una manifesació cívica i multitudinària. A Terrassa no ens callem. Volem tolerància; unitat en la diversitat; i prosperitat. Visca Terrassa; Visca Catalunya; i visca Espanya!
  18. Icona del comentari de: @ls que parleu de colonos: a desembre 03, 2017 | 19:06
    @ls que parleu de colonos: desembre 03, 2017 | 19:06
    només dir-vos que aquest qualificatiu no només és fals i enganyòs; sino que és totalment xenòfob. Com a racistes que sou; mereixeu tot el despreci i la màxima repulsa.
  19. Icona del comentari de: Nosas a desembre 03, 2017 | 19:11
    Nosas desembre 03, 2017 | 19:11
    Quin ambient. noi. Hi trobo a faltar algun Viva Franco, pena de muerte ya, i altres perles ben democràtiques. Qui encén la fera, Albertito? Ai, aquests falangistes...
  20. Icona del comentari de: J.M. a desembre 03, 2017 | 21:07
    J.M. desembre 03, 2017 | 21:07
    Hi havia nens i infants adoctrinats!!! potser estaven estratègicament posats per a fer d'escuts humans...ves a saber
  21. Icona del comentari de: Sergi a desembre 03, 2017 | 21:44
    Sergi desembre 03, 2017 | 21:44
    Mans alçades, càntics feixistes, banderes franquistes, bandalisme urbà, i encars us atreviu a dir civilitzats? Aneu a cagar! 4 gats ereu i una gran part camuflats per riurens de vosaltres, foteu riure, però molta gràcia, ha sigut un mati entretingut amb persones sense cervell! Bona campanya pel 21D.
  22. Icona del comentari de: Anònim a desembre 03, 2017 | 22:09
    Anònim desembre 03, 2017 | 22:09
    Amb aquests càntics demanant que s'aturi la "fractura social" D'on no hi ha no en pot rajar.
  23. Icona del comentari de: L'independentisme és absolutista; xenòfob i antidemocràtic a desembre 04, 2017 | 05:49
    L'independentisme és absolutista; xenòfob i antidemocràtic desembre 04, 2017 | 05:49
    I per demostrar-ho només cal llegir els vostres irrespectuosos comentaris davant gent que s'ha manisfestat pacificamemt; amb consignes democràtiques i sense cap incident. Sembla que us molesti que hi hagi gent que pensi diferent i es manifesti; però clar; vosaltres sou molt democràtics... aixo cada cop recorda més a centre-europa; anys 30.... també es deien a si mateixos demòcrates.
  24. Icona del comentari de: Parlem clar que ja toca....i no ho confonguem amb odi. a desembre 04, 2017 | 10:18
    Parlem clar que ja toca....i no ho confonguem amb odi. desembre 04, 2017 | 10:18
    Definicio de Colons,..tots i totes aquelles, que visquèn a Catalunya, tenen per Nació un altre diferent a Catalunya, i tenen a Catalunya per la seva regió dins Espanya.....son espanyols de cor i sentiments, que es senten catalans regionalment......Català es aquell que vol lo millor per la seva Nació, Catalunya, es a dir la llibertat plena i total, i no la vol sotmesa a cap altre Nació. Es pot ser, català nacional o català regional, i evidentment no es lo mateix.
  25. Icona del comentari de: Pirineus a desembre 04, 2017 | 10:43
    Pirineus desembre 04, 2017 | 10:43
    Les eleccions fan una radiografia de com és una societat. Hauríem d'analitzar les característiques socials predominants a cada grup. I llavors podríem comparar per exemple el tarannà, l'actitud i les inquietuds dels 10.000 músics que van actuar a BCN amb les 500 persones que s'han manifestat a Terrassa. Totes són respectables, però trobaríem les 10 diferències? ;-)
  26. Icona del comentari de: Breu a desembre 04, 2017 | 11:19
    Breu desembre 04, 2017 | 11:19
    El seu lloc apropiat és que vagin a fer pícnics al "valle de los caidos" i que es quedin de vacances.
  27. Icona del comentari de: Cat2017 a desembre 04, 2017 | 13:01
    Cat2017 desembre 04, 2017 | 13:01
    Aquests arreplegats han omplert un carrer estret de 30 m de llarg. Exit rotund, sense permisos ni llacets grogs.
  28. Icona del comentari de: Cat2017 a desembre 04, 2017 | 13:04
    Cat2017 desembre 04, 2017 | 13:04
    Per cert, debordats de banderes catalanes!! Marginals inadaptats amb estudis d'ESO inacabats.
  29. Icona del comentari de: jv a desembre 04, 2017 | 17:19
    jv desembre 04, 2017 | 17:19
    quan catalunya sigui independent, espanya estarà una mica més unida. Ajudem-los|
  30. Icona del comentari de: Sónia-Lucerna(Suïssa) a desembre 04, 2017 | 21:13
    Sónia-Lucerna(Suïssa) desembre 04, 2017 | 21:13
    Ostres,seblem una comparsa de carneval amb aquesta bandera!

Nou comentari

Comparteix