MónTerrassa
Manel Balcells: “LivingLab Salut és una fàbrica de projectes d’innovació sanitària”
  • CA
Manel Balcells, president del Consell de Salut del Departament de Salut
Manel Balcells, president del Consell de Salut del Departament de Salut | J. M.O.

!--akiadsense-->

El LivingLab Salut Terrassa avança a bon ritme. Ara s’acaben les obres d’adeqüació dels espais, a la quarta planta de l’edifici del Leitat, on hi haurà dos laboratoris, un de robòtica i un de biosensòrica i impressió en 3D, i un espai modular per poder fer sessions d’ideació, disseny, cocreació i validació de la tecnologia. El projecte finalitzarà el 2020. Ho ha explicat Manel Balcells, president del Consell de Salut del Departament de Salut. I també, comissionat de salut del Leitat Terrassa. L’objectiu és desenvolupar accions que permetin a iniciatives innovadores tenir accés a pacients, a la realització de proves pilot i prototips de tecnologies, entre d’altres. El pressupost és d’1.266.224 euros.

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, ha presentat el Projecte d’Especialització Competitiva Territorial de Terrassa (PECT) a la sala d’actes del Qu4drant.0. Aquest projecte està emmarcat en la RIS3CAT i en el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europeu, en un 25% per la Diputació de Barcelona i en un 25% amb capital municipal. El pressupost total és de 3.555.909,94 euros. El LivingLab Salut Terrassa s’emmarca en aquest context. Manel Balcells ha definit el projecte com una “fàbrica de projectes d’innovació sanitària”. Tot, i amb la participació dels centres sociosanitaris de referència del Vallès Occidental, dirigit cap a “un enevelliment saludable”.

El PECT, anomenat Health Care Innovation Lab, Orbital 40, ha apostat pel sector salut i audiovisual com a estratègia d’especialització competitiva sota el paraigües del Parc Científic i Tecnològica Orbital.40, xarxa d’empreses i institucions innovadores de la ciutat que té per missió promoure el desenvolupament econòmic i social, fomentar la millora de la competitivitat empresarial i atreure talent.

Terrassa desenvolupa aquest projecte amb dos grans objectius: desenvolupar iniciatives pioneres en l’àmbit sociosanitari com a palanques per a incentivar solucions tecnològiques innovadores, incorporant-hi el teixit empresarial i generant nova activitat econòmica i generar un ecosistema innovador referent a Catalunya i al sud d’Europa que desenvolupi el concepte living lab especialitzat en salut, que generi riquesa, talent i ocupació al territori.

Durant l’acte han presentant els respectius projectes que formen el PECT Manel Balcells, president del Consell Assessor del Departament de Salut i Comissionat de la Fundació Leitat que ha presentat el projecte Living Lab Salut; Miquel Gasol, president de la Fundació Trastorn Límit, que ha presentat el projecte E-Emocional.reg; Maite Garolera, directora del Clinical Research Group Brain, Cognition and Behavior del Consorci Sanitari de Terrassa, que ha presentat el projecte T’Activa: Terrassa Activa i Saludable; i Jaume Castellà, gerent del CD6 (Centre de Desenvolupament Sensors, Instrumentació i Sistemes) de la Universitat Politècnica de Catalunya, que ha presentat el projecte Centre d’Alt Rendiment en Emprenedoria Fotònica (CAREF).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa