MónTerrassa
Malestar a Poble Nou per la tala d’un arbre de més de 60 anys

Els veïns del barri del Poble Nou de Terrassa han fet sentir la seva veu aquests darrers dies de manera forta i clara per mostrar el seu malestar per la tala d’un arbre, en concret, una figuera, que tenia més de 60 anys d’història. D’un dia per l’altre, s’han trobat que aquell arbre que feia ombra i, fins i tot, donava fruits, ha desaparegut. El motiu: unes obres que s’estan fent al solar on residia i que han acabat amb tota la vegetació que hi havia, arbre inclòs.

Antonio Blanchart ha manifestat a Món Terrassa que hi ha molta preocupació per si l’excavadora que va amunt i avall també s’endurà el pi cententari, com ja ha passat amb la figuera i com va passar amb un altre pi centenari ubicat a la carretera de Rellinars. “El que totes les ciutats es cuida i protegeix, aquí cau per facilitar la construcció de pisos”, es lamenta. I és que el perill sembla imminent ja que el pi es troba dins del perímetre marcat dins del solar que ha d’acollir els nous habitatges. Des dels veïns es demana que es busqui una solució per salvar-lo.

A les xarxes han aparegut desenes de missatges en què es recorda que la figuera era molt apreciada i valorada pels veïns. “Ningú ha comunicat res. Han tallat de sobre una immensa figuera de més de 60 anys. No feia gens de mal a ningú, però els capricis i fantasies d’algú valen més que la realitat. És vergonyós”, exclama Carlos Alcántara. Un sentiment compartit per la Mabel Rodríguez que es mostra ben clara: “O el barri es posa dempeus o se’n va a la merda el que van construir els nostres pares i avis”. “Ens han tret un arbre molt estimat al barri“, comenta a Món Terrassa en Toni Granados, voluntari forestal, que també manifesta la seva preocupció pel pi que encara sobreviu, “L’excavadora ja li ha clavat un cop. Es pot protegir el pi d’alguna manera?”, reclama al govern municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa