MónTerrassa
La majoria d’indicadors de la Covid-19 baixen, al cap de 20 dies de reobrir bars
  • CA

Després de 20 dies d’implementació del pla de reboertura, que va implicar la tornada de bars i restaurants, la majoria d’indicadors de la Covid-19 van a la baixa respecte els increments que havien experimentat en aixecar-se les restriccions. El risc de rebrot se stiua de 185 a 167 aquest dissabte. També baixa la velocitat de propagació, que passa de 0,95 a 0,92, valor que encara no ha assolit el nivell al qual havia aconseguit baixar durant el tancament de bars i restaurants, quan havia arribat al 0,77. La pressió hospitalària continua alleugerint-se: hi ha 1.388 pacients als hospitals, dels quals 333 en llits d’unitats de cures intensives.

Els únics indicadors que augmenten són els nous contagis confirmats per proves PCR o test antigènics. Se n’han notificat 1.859 de nous. És la única xifra que entela la disminució dels valors en els altres àmbits. També augmenten els morts: n’hi ha 54 més de notificats.

Salut va fixar mil contagis al dia i 300 llits d’UCI ocupats com els topalls per poder seguir reobrint serveis. Aquestes xifres es podrien assolir, si bé la moblitat del pont fa pensar que els contagis augmentaran i, en conseqüència, les dades podrien tornar de nou a zones de risc molt alt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa