MónTerrassa
Macip: “Costa molt entendre per què no s’ha fet alguna cosa abans per evitar l’increment de casos”
  • CA

El genetista i investigador de la Universitat de Leicester Salvador Macip, ha afirmat aquest dimarts a Els Matins de TV3 que “costa molt d’entendre no haver fet alguna cosa abans per evitar l’increment de casos”. Al Regne Unit ja es veia una pujada de casos molt més ràpida que en onades anteriors, per això l’investigador advertia que a Catalunya podria passar el mateix. Macip ha celebrat que el Govern hagi pres mesures, tot i que ho hagi fet “una mica tard”. “Hem tingut les portes obertes amb molta alegria. Hem deixat que viatgessin anglesos sense gaire control”, ha lamentat, després d’assegurar que el contacte social s’incrementa a l’estiu. “El contacte social és una recepta pel desastre”, ha afegit.

“El percentatge de test positius està arribant al 20%. S’estan fent molts menys tests dels que caldria per saber què està passant”, ha advertit Macip, reafirmant la tesi dels experts del BIOCOMSC. Macip ha celebrat la iniciativa d’ajuntaments com el de Sant Cugat, que ha iniciat un cribratge als joves nascuts entre el 2001 i el 2003. “No podem deixar que el virus circuli lliurement”, ha apuntat, incrèdul perquè després d’un any de pandèmia encara no s’hagi entés.

“La vacuna no és el final, no vol dir que ni contagies ni contagiaràs”, ha recordat Macip, que està vacunat i tot i així ha agafat el virus, per la qual cosa està fent quarantena amb la seva família. “El virus ha entrat a casa pel jovent, com estem veient aquests dies”, ha concretat. “Tenim col·lapsada la primària. Amb la vacuna tindrem més ingressos, però menys mortalitat. El que veiem ara és que molta més gent jove acaba a l’hospital”, ha explicat, després d’assegura que és una qüestió “de percentatges”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa