MónTerrassa
Més mà dura per qui aparqui en places reservades dins del Parc Vallès
  • CA

Els vehicles que aparquin en places reservades dins del centre comercial Parc Vallès de Terrassa rebran una multa i podran ser retirats per una grua municipal. Aquest és un dels punts que contempla el nou acord entre l’empresa gestora del centre i l’Ajuntament de Terrassa. Un acord que es va materialitzar a finals de l’any passat però que ha estat ara fa uns dies que s’ha visibilitzat, amb la presència de representants del govern i membres de col·lectius que lluiten pels drets de persones amb discapacitat, com Prou Barreres.

Amb aquesta col·laboració es permetrà l’accés al recinte de les patrulles de la Policia Municipal de Terrassa, per tal que en cas de detectar un vehicle mal aparcat o que ocupa una plaça reservada pugui ser sancionat. D’aquesta manera es busca incrementar la seguretat viària, però també millorar la circulació i mobilitat en l’estacionament privat ubicat a l’avinguda del Tèxtil de Terrassa. Aquest servei es complementarà amb el servei de vigilància i seguretat privada.

No és una cosa banal. I és que des del Parc Vallès informen que l’any 2021 es van detectar fins a 1.500 vehicles estacionats sense el permís corresponent en aquestes places pintades de color blau. Una xifra que va ser molt superior l’any 2019, abans de la pandèmia i amb valors més realistes, de 2.500 conductors incívics. I això que les places reservades per a persones amb mobilitat reduïda només són 45, de les 2.670 que hi ha tot el complex. I malgrat això, sempre acaben ocupades per qui no toca. Des del centre comercial manifesten que de cara l’any 2023, està previst dur a terme diverses reformes, entre les quals es contempla ampliar i crear noves places per a d’altres col·lectius amb dificultats.

El conveni, lligat al Pacte per l’Accessibilitat a Terrassa, vol servir de model per a altres zones de la ciutat, on es pugui extrapolar aquest acord publico-privat, i afavorir així la vetlla pels drets de tothom.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: PEP COLL a febrer 02, 2022 | 00:45
    PEP COLL febrer 02, 2022 | 00:45
    L'aparcament del Parc Vallés es propietat privada i no toca fer-ho a la policia municipal.Ara poden vigilar el del Carrefour i el del centre comercial del sector Montserrat i així tindràn a tots els municipals ocupats. I la resta de la ciutat, que es la seva responsabilitat i qui paga els seus serveis, que?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa