MónTerrassa
L’Orquestra de la Pau vesteix el DENIP a l’Escola Pia de Terrassa
  • CA
La música va centrar la celebració del DENIP | Escola Pia de Terrassa

!--akiadsense-->

Dedicat a Pau Casals i a la Música, així ha estat el DENIP d’enguany a l’Escola Pia de Terrassa. Tot l’alumnat ha treballat en un projecte d’escola conjunt, des de P3 fins a Batxillerat, que en aquesta edició ha girat al voltant de l’Orquestra de La Pau. Es commemora així que fa 45 anys l’ONU va atorgar al violoncel·lista, pedagog, director i compositor musical Pau Casals la medalla de la Pau.

Escoles de tot el món, com també l’Escola Pia de Terrassa, celebren des de fa més de 15 anys el DENIP amb la fita de mostrar que la pau va més enllà de l’absència de guerres i baralles, treballant la resolució de conflictes de manera pacífica i dialogant i procurant familiaritzar l’alumnat amb els conceptes d’amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.

Instruments musicals fets pels alumnes | Escola Pia de Terrassa

!--akiadsense-->

Nois i noies de totes les etapes van evidenciar la feina feta durant el matí del DENIP a l’escola llegint desitjos propis de Pau i el discurs que en Pau Casals va fer en recollir la medalla a l’ONU l’any 1971. Van ser moments plens d’emoció, fent un minut de silenci i tot seguit entonant la melodia del clàssic Imagine de John Lennon, interpretada “a capella” per la mestra de l’escola Rosa Rius. A la tarda les famílies van ser protagonistes escrivint els seus desitjos de Pau. La clausura de l’acte va estar presidida per La Clau de Sol, símbol del DENIP 2017 i la interpretació musical de la violoncel·lista Marta Pons.

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal. Propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

Els alumnes de l’escola van reunir-se per celebrar el DENIP | Escola Pia de Terrassa

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa